Plats
Ananas kip met Materne BIO mousseline
Ging jij als kind ook altijd voor kip zoet-zuur ? Hmm, heerlijk die ananas! Een eenvoudig recept dat de oogjes van zowel de kleine als grote lekkerbekjes aan tafel doet fonkelen.

Ingrédients pour 1 personne
- 4 kipfilets
- 1 ananas
- ½ potje Materne Bio appelmousseline
- 5 eetlepels sojasaus
- 2 eetlepels oestersaus
- Het sap van ½ citroen
- 2 eetlepels maïszetmeel
- 1 eetlepel vers geraspte gember
- 3 eetlepels ahornsiroop (of agave)
- Koriander
- Olijfolie
- Peper & zout
Bereiding


- Snij de kip in kleine stukjes. Snijd de ananas doormidden, snijd het vruchtvlees in vierkanten en maak de binnenkant van de ananas leeg. Bewaar de uitgeholde ananas om later het gerecht in te serveren.
- Bereid in een grote kom de marinade voor met de BIO Materne appelmousseline, sojasaus, oestersaus, citroensap, gember en ahornsiroop. Meng alles goed door elkaar en proef om tot de juiste smaken te komen!
- Bak de kip met olijfolie en kruid af met peper en zout. Als de kip min of meer gaar is, meng je 1 theelepel maïzena erdoor. Voeg vervolgens de marinade en nog een eetlepel maïzena toe en laat 5 minuten sudderen.
- Serveer met rijst in de ananas!
- Smakelijk!
Miammmm
Recept gemaakt door @mariegourmandise.
Enjoy !
Liked this? Share