Petits-Déjeuners
Granenrepen met haver en appelmoes Materne BIO
Hoe je de dag goed start? Probeer het eens met deze havermoutrepen met Materne BIO compote! Een ontbijt of tussendoortje dat smaakt naar meer.

Ingrediënten (12 stuks)
- 200g havermoutvlokken
- 50g zachte boter (of kokosolie)
- 150g Materne bio Mousseline
- 200g Materne bio Compote
- 50g Materne aalbessengelei
- 150ml melk
- 50g ahornsiroop, optioneel
- 1 theelepel kaneel
- 1 theelepel vanille, optioneel
Werkwijze

- Verwarm de oven voor op 170°C.
- Doe de helft van de havermoutvlokken in een blender en maal tot fijn meel.
- Doe de boter, mousseline, ahornsiroop en vanille in een kom en meng goed.
- Voeg de havermoutvlokken en -meel toe, samen met kaneel en eventueel vanille en een snuifje zout.
- Boter een bakvorm in.
- Verdeel 3/4de van het deeg over de bodem. Verdeel daar de compote over en schep een paar hoopjes van de aalbessengelei over de compote.
- Verdeel dan het resterend deeg bovenop. Bak in de oven voor 35-40 minuten tot de bovenkant goudbruin ziet.
- Laat volledig afkoelen alvorens aan te snijden.
- Bewaar de repen in een luchtdichte doos in de koelkast. Voor on-the-go kan je ze het gemakkelijkst vervoeren in een klein doosje of eventueel in boterhampapier wikkelen.
Miammmm
Recept gemaakt door @kokerellen.
Enjoy !
Liked this? Share