Desserts
Nems met chocoladesaus
Verwerk de beroemde loempia's in een dessert met chocolade en verras uw gasten!
Ingrediënten (voor 16 stuks)
- 16 loempiavellen van 10 x10 cm
- 1 bokaal appelcompote Materne
- Tijmblaadjes
Voor de chocoladesaus
- 1 dl appelsap geperst Materne
- 300 g praliné Chocolade (Cote d’Or)
- 5 cl (Wodka, Gin)
Bereiding
- Leg een loempiavel openen lepel wat appelcompote in het midden met daarop enkele tijmblaadjes. Wrijfde randen van het loempiavel in met wat water en plooi dicht tot een enveloppe. Bevochtig de punt en rol nu verder dicht tot u een mooi rolletje bekomt.
- Warm de praliné chocolademet het Appelsap en voeg als extra de gin of wodka toe, laat zeker niet koken(kan perfect in de microgolfoven).
- Bak de loempia’s krokantaan in de koekenpan in wat neutrale olie.
- Presentatie : Presenteer telkens 4loempia’s met de lauwe chocoladedip.
Miammmm
Recept gemaakt door Stefaan Daeninck voor Materne.
Enjoy !
Liked this? Share