Noix de Saint-Jacques à la compote de pommes, spaghetti à la betterave rouge

Coquilles met appelcompote, spaghetti met rode biet

Ingrediënten (voor 4 personen)
  • 200 g spaghetti
  • 2 bieten au jus, voorgekookt
  • 16 sint-jakobsschelpen
  • 5 cl olijfolie
  • 1 pot Materne appelmoes
  • Paprika chips
  • Verse bieslook
                        Voorbereiding
                        Snijd de rode biet in kleine blokjes. Meng de helft van de blokjes met het bietensap en 1 liter water. Kook de spaghetti beetgaar. Verwarm de appelmoes en bak de coquilles kort aan in de olijfolie. Snijd de bieslook fijn. Schik de 'rode' spaghetti op de rode biet. Schik de appelcompote met de gekookte sint-jakobsschelpen rond de spaghetti. Garneer met de chips en de bieslook.
                        1. Snijd de rode biet in kleine blokjes. Meng de helft van de blokjes met het bietensap en 1 liter water. Kook de spaghetti beetgaar.
                        2. Verwarm de appelmoes.
                        3. Bak de sint-jakobsschelpen kort in de olijfolie.
                        4. Snijd de bieslook fijn.
                        5. Serveer de 'rode' spaghetti bestrooid met kleine blokjes rode biet.
                        6. Schik de appelcompote met de gekookte sint-jakobsschelpen rond de spaghetti.
                        7. Garneer met de chips en bieslook.

                        Miamm

                        Recept door Stefaan Daeninck voor Materne.

                        Veel plezier!