Entrées
Pompoen - wortelsoep met appel en inktvis
Wil je eens wat anders dan de traditionele pompoensoep? Dan is deze pompoen, wortel, appel en inktvissoep iets voor jou!
Ingrediënten
- 32 inktvisringen
- 1 dl olijfolie
- 100 g croutons
- Kleine bloedzurkelblaadjes
Voor de soep
- 400 g pompoenvlees
- 400 g wortel in stukjes
- 100 g boter
- 1 grote ajuin, grof gesneden
- 1 bokaal appelcompote Materne
- 5 g currypoeder
- 2 l groentebouillon
Bereiding
- Maak de soep : stoof deajuin aan in de boter, doe er de groenten bij en stoof verder aan. Haal destukjes uit de appelcompote en hou ze apart, doe de rest bij de groenten. Bevochtig met de bouillon en kruid met de curry. Laat een 30 min zachtdoorkoken en mix glad.
- Bak de inktvisringen kortin de hete olie.
- Presentatie : presenteer de stukjesappelcompote met daarbij enkele inktvisringen.
- Werk af met de soep, croutons en bloedzurkel.
Miammmm
Recept gemaakt door Stefaan Daeninck voor Materne.
Enjoy !
Liked this? Share