Bladerdeegravioli met zalm en perzik
Herleef de beroemde ravioli met ons recept op basis van bladerdeeg, zalm en perzik. Geniet ervan!
Ingrediënten (voor 8 stuks)
- 4 bladerdeegvellen van 20 x20 cm
- Dorure : 1 eigeellosgeklopt met wat water
- 200 g abrikozencompote Materne
- 8 sneetjes gerookte zalm
- 40 g cheddarkaas
- Rode peper
- 200 g jonge slascheuten
Voor de vinaigrette
- 1 dl appelsap Materne
- 1 dl olijfolie
- 3 cl balsamicoazijn
- 5 g mosterd
Bereiding
- Snijd de bladerdeegvellenin 4 delen, vierkant of cirkel.
- Schik op de helft van debladerdeegjes, in het midden, wat abrikozencompote, daarop wat gerookte zalm eneen stukje cheddarkaas, kruid met de rode peper, bestrijk de randjes met watdorure. Schik de overgebleven bladerdeegjes erop en duw mooi dicht. Bestrijkmet de dorure en bak gedurende 12 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
- Meng de ingrediënten voorde vinaigrette.
- Presentatie: presenteer op jonge sla, in een bowl gemengd met de vinaigrette, en werk af met cheddarschilfers en rode peperbolletjes.
Miammmm
Recept gemaakt door Stefaan Daeninck voor Materne.
Enjoy !
Liked this? Share