Plats
Mijn favourite visburger met abrikozensaus
Hou je van hamburgers? Dan zul je ons recept voor een visburger met abrikozensaus lekker vinden.
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 4 hamburgerbroodjes
- 1 tomaat in sneetjes
- 1 courgette in fijne plakjes
- 100 g boter
- 200 g abrikozencompote Materne
- 4 dl Ketchup
- 600 g kabeljauwfilet fijngehakt
- 50 g abrikozenkonfituur Materne
- 3 cl sojasaus
- 1 ei
- 60 g paneermeel met kruiden
Bereiding
- Maak de visburgers: meng alle ingredienten en vorm gelijke burgres. Laat een uur opstijven in de koelkast.
- Bak de courgetteplakjes kort aan in de gesmolten boter en bak er daarna de burgers in.
- Warm de broojes in de oven.
- Meng de Ketchup met de abrikozencompote.
- Presentatie : schik de courgettereepjes op de onderste hamburgerhelft met daarop de visburger.
- Schik daarop sneetjes tomaat en de abrikozen-ketchupsaus.
- Leg dicht.
Miammmm
Recept gemaakt door Stefaan Daeninck voor Materne.
Enjoy !
Liked this? Share