Plats
Tempura van langoustines en asperges
Met dit recept, bereid heerlijke scampi tempura en trakteer uw gasten.

Ingrediënten (voor 4 personen)
- 16 groene asperges
- 1 bokaal appel-abrikozencompote Materne
- 12 langoustinestaarten, gepeld en darmvrij
Voor het tempurabeslag
- 200 g gezeefde tarwebloem
- 2 dl ijskoud spuitwater
- 1 ei
- 2 g currypoeder
- Peper en zeezout
- Verse dragonblaadjes
Bereiding
- Schil en kook de groene asperges beetgaar, spoel in ijskoud water. Laat uitlekken en snijd doormidden.
- Maak het tempurabeslag: meng alle ingedienten.
- Haal de langoustinestaarten door het tempurabeslag en frituur krokant.
- Mix en warm de appel-abrikozencompote lauw.
- Presenteer de asperges en oversaus met de compote.
- Schik daarop de langoustines en werk af met een takje dragon.
Miammmm
Recept gemaakt Stefaan Daeninck door Materne.
Enjoy !
Liked this? Share