Entrées
Tempura van langoustines en asperges
Maak dankzij dit recept heerlijke tempura van langoustines en verwen je tafelgenoten.
- Difficulty simple
- Serving 4 pers
- Time 45 min
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 16 groene asperges
- 1 bokaal appel-abrikozencompote van Materne
- 12 langoustinestaarten, gepeld en darmvrij
Voor het tempurabeslag
- 200 g gezeefde bloem
- 2 dl ijskoud spuitwater
- 1 ei
- 2 g currypoeder
- Peper en zeezout
- Verse dragonblaadjes
Bereiding
- Schil de asperges en kook ze beetgaar. Spoel in het ijskoude water. Laat uitlekken en snijd doormidden.
- Maak het tempurabeslag: meng alle ingrediënten.
- Haal de langoustinestaarten door het tempurabeslag en frituur krokant.
- Mix de appel-abrikozencompote en warm op tot hij lauw is.
- Presenteer de asperges en oversaus met de compote.
- Schik daarop de langoustines en werk af met een takje dragon.
Hmmm
Recept samengesteld door Stefaan Daeninck voor Materne.
Enjoy!
Liked this? Share