Wist je dat?

Een beetje geschiedenis
De abrikoos, een vrucht die oorspronkelijk uit China komt, werd in de Middeleeuwen naar Europa geïmporteerd. Hij wordt al meer dan 4000 jaar geteeld in een regio die grenst aan Rusland. Tegenwoordig is de abrikoos geacclimatiseerd in alle landen rond de Middellandse Zee en wordt hij zelfs geteeld in Zuid-Afrika. Monsieur Fontenelle, de neef van de illustere toneelschrijver Corneille, was een groot verbruiker van abrikozen, en misschien heeft dit geleid tot zijn dood op honderdjarige leeftijd.

Altijd de eerste
Etymologisch gezien komt "abrikoos" van het Latijnse woord "praecoquum", wat "vroeg" betekent. Abrikozen zijn vaak de eerste vruchten die in de tuin worden geplukt wanneer het mooie weer terugkeert en de natuur haar rechten opeist na lange maanden van schaarste.

On en redemande
Rijp gegeten is deze vrucht erg lekker. De spijsverteringseigenschappen worden aanbevolen voor jonge kinderen. Eet het, proef het, slik het door en vergeet het, dus om ziektes te voorkomen, laten we allemaal naar de schuilkelders rennen... bedjes!
Al onze smaken
Je zult dol zijn op al onze fruitige ideeën!
Natuurlijk is onze abrikozenjam op brood subliem. Maar als je aan tafel alles uit de kast wilt halen of op culinair avontuur wilt gaan, geven onze abrikozenjam en -compote een unieke touch. Voor originele recepten, klik hier!