Desserts
Récolte
Récolte
Berlijnse bollen met Oogst abrikozenconfituur
De ultieme zoete zonde? Berlijnse bollen, natuurlijk! Onze favoriete versie is gevuld met Oogst abrikozenconfituur en bedekt met bloemsuiker, héél veel bloemsuiker.
Ingrediënten
- Oogst abrikozenconfituur
- 100 ml melk, lauw
- 2 zakjes gist
- 500 g bloem
- 2 eieren + 2 eidooiers
- 60 gram suiker
- 60 gram zachte boter
- 1 vanillestokje
- Poedersuiker
Bereiding
- Doe de melk en de gist in een kom. Voeg 100 g van de bloem toe en meng goed. Laat afgedekt op een warme plek een half uur rijzen.
- Klop ondertussen de eieren samen met de dooiers en de suiker los. Voeg dit, samen met de boter, het vanillemerg en de rest van de bloem, aan het gerezen deeg toe.
- Kneed tot een zacht deeg en laat opnieuw ongeveer een kwartier rijzen.
- Bestrooi je werkvlak met bloem en rol het deeg uit een dikte van 2 cm. Druk hier rondjes uit en herhaal tot het deeg op is.
- Leg de rondjes deeg op bakpapier en dek af met een theedoek. Laat 1 uur rijzen op een warme plek.
- Verhit je frituurpan tot 180°. Frituur de Berlijnse bollen 2 minuten aan elke kant. Laat uitlekken op keukenpapier en vul daarna met Oogst abrikozenconfituur.
- Bestrooi met poedersuiker wanneer je ze serveert!
Miammmm
Recept door Materne.
Enjoy !
Liked this? Share