Meteen naar de content
Gratis levering bij aankopen van 35€ of meer
Gratis levering bij aankopen van 35€ of meer
  • fr
  • nl
Desserts
Goûters
Petits-Déjeuners

Gevlochten brioche met lightconfituur met pruimen

Een heerlijk zoete en lekkere brioche met lightconfituur met pruimen. Perfect voor bij je ontbijt of vieruurtje. En bovendien supereenvoudig om te maken. Aan de slag dus!

Brioche tressée à la confiture allégée à la prune
  • icon-puzzle-piece Difficulty simple
  • test Prep 30 min
  • icon-users Serving 4 pers
  • icon-clock Time 150 min
Ingrediënten voor 1 vlechtbrood
  • 500 g tarwebloem
  • 25 g verse gist
  • 1 opgeklopt ei
  • 40 g zachte boter
  • 50 g rietsuiker
  • 200 ml lauw water
  • 6 à 8 el Fruitbeleg met pruimen
  • 1 mespunt zout
Bereiding


  1. Los de gist op in 50 ml lauw water.
  2. Doe de bloem en het zout in een kom of in de mengkom van je keukenrobot en meng.
  3. Voeg de opgeloste gist, het ei, de boter en de rest van het water toe en kneed gedurende 5 minuten.
  4. Laat de bol deeg anderhalf uur afgedekt rusten in een ingeoliede kom zodat de gist zijn werk kan doen en er enkele blaasjes aan het oppervlak kunnen verschijnen.
  5. Op die tijd zou het deeg al gerezen moeten zijn: kneed het met de hand om de lucht erin te doen verdwijnen en verdeel het in 3 gelijke delen waarvan je telkens een streng vormt.
  6. Maak met een mes een inkeping in de lengte in elke streng en vul die royaal met confituur.
  7. Vlecht de strengen en leg de vlecht vervolgens in een beboterde en bebloemde vorm.
  8. Laat opnieuw minstens 30 minuten rusten en zet dan 23 tot 25 minuten in een voorverwarmde oven op 175 °C.

brioche-confiture-allégée

Miammmm

Recept gemaakt voor Materne door Meggan - Fouettmagic.

Enjoy !

Gratis levering

gewoon thuisbezorgd!

Beveiligde betalingen

Bancontact / Visa / Mastercard

Verzorgde verzending

in een mooi pakket

Personaliseer uw boodschap

bij uw pakket