Ingrediënten voor 1 vlechtbrood
- 500 g tarwebloem
- 25 g verse gist
- 1 opgeklopt ei
- 40 g zachte boter
- 50 g rietsuiker
- 200 ml lauw water
- 6 à 8 el Fruitbeleg met pruimen
- 1 mespunt zout
Bereiding


- Los de gist op in 50 ml lauw water.
- Doe de bloem en het zout in een kom of in de mengkom van je keukenrobot en meng.
- Voeg de opgeloste gist, het ei, de boter en de rest van het water toe en kneed gedurende 5 minuten.
- Laat de bol deeg anderhalf uur afgedekt rusten in een ingeoliede kom zodat de gist zijn werk kan doen en er enkele blaasjes aan het oppervlak kunnen verschijnen.
- Op die tijd zou het deeg al gerezen moeten zijn: kneed het met de hand om de lucht erin te doen verdwijnen en verdeel het in 3 gelijke delen waarvan je telkens een streng vormt.
- Maak met een mes een inkeping in de lengte in elke streng en vul die royaal met confituur.
- Vlecht de strengen en leg de vlecht vervolgens in een beboterde en bebloemde vorm.
- Laat opnieuw minstens 30 minuten rusten en zet dan 23 tot 25 minuten in een voorverwarmde oven op 175 °C.
Miammmm
Recept gemaakt voor Materne door Meggan - Fouettmagic.
Enjoy !