Meteen naar de content
Gratis levering voor elke bestelling van een veelvoud van 16 producten (16,32,48,64,80...) !
Gratis levering voor elke bestelling van een veelvoud van 16 producten (16,32,48,64,80...) !
Christmas
Desserten

Zwartewoudstronk

Een eenvoudig en heerlijk recept!
Valériane Greban, de finaliste van de Beste Banketbakker heeft een kersenvruchtenstam bereid. De kans om indruk te maken op uw gasten voor de eindejaarsfeesten. Yummmmm!

Bûche forêt noire à la confiture allégée Cerise
  • icon-puzzle-piece Difficulty simple
  • test Prep 30 min
  • icon-users Serving 4 pers
  • icon-clock Time 45 min
Bereiding

Zachte chocoladebiscuit

  • 2 eidooiers
  • 2 eieren
  • 50 g + 25 g suiker
  • 3 eiwitten
  • 25 g bloem
  • 25 g cacao (ongezoet)
  1. Klop de eidooiers, de eieren en de 50 gram suiker op tot het mengsel schuimig is.

  2. Klop de eiwitten op in een andere kom. Wanneer het mengsel schuimig is, doe je de suiker er in 3 stappen bij.

  3. Voeg de stijfgeklopte eiwitten toe aan het eerste mengsel en meng voorzichtig met een pannenlikker.

  4. Voeg de gezeefde bloem en de cacao toe en blijf voorzichtig mengen.

  5. Giet het beslag op een ingevette bakmat en strijk het uit.

  6. Bak gedurende 12 minuten op 170°C.

  7. Haal de biscuit uit de oven en leg er een schone handdoek over zodat hij vochtig blijft en de zijkanten niet hard worden.

Mascarponeslagroom

  • 200 g vloeibare room (35% vet)
  • 100 g mascarpone
  • 20 g suiker
  1. Klop alles samen op – begin op lage snelheid.

Plakken chocolade

  • 150 g pure chocolade
  1. Smelt de chocolade in de microgolfoven of au bain-marie.
  2. Strijk de gesmolten chocolade uit over repen pvc-folie of bakpapier.
  3. Doe de stroken na het uitstrijken rond een rond voorwerp (deegroller, fles enz.).
  4. Zet 20 minuten in de koelkast. Je kan de chocolade tempereren zodat hij bros en glanzend blijft.

Dressering

  1. Draai de biscuit om op een stuk bakpapier, zo is hij straks makkelijker op te rollen.
  2. Strijk een dun laagje ‘fruitbeleg kers’ uit over de volledige biscuit (houd aan een korte zijde 2 cm vrij).
  3. Bedek met mascarponeslagroom (houd 2 eetlepels over om uit te strijken op de bovenzijde van de stronk zodat de plakken chocolade blijven kleven).
  4. Rol de biscuit op, te beginnen met het deel dat je leeg hebt gelaten, en druk goed vast.
  5. Strijk een dun laagje slagroom uit over de stronk en leg de plakken chocolade erop.
  6. Bestrooi met cacao (ongezoet) en een beetje poedersuiker.

    Bûche forêt noire à la confiture allégée Cerise

Miammmm

Recept gemaakt voor Materne door Valériane Greban -Finalist van Meilleur Pâtissier 7.

Enjoy !

Gratis levering

gewoon thuisbezorgd!

Beveiligde betalingen

Bancontact / Visa / Mastercard

Verzorgde verzending

in een mooi pakket

Personaliseer uw boodschap

bij uw pakket