Ingrediënten
Voor 4 personen
- 4 hamburgerbroodjes
- 2 namen
- 4 el kruidenlabneh of kruidenkaas
- Zout / peper / olijfolie
Voor het versnipperde vlees
- 1 schouder van varkensvlees (1.kg)
- 250 ml de ketchup
- 125 ml vinaigrette de cidre
- 125 ml abrikozenjam van de oogst
- 30 ml Dijonmosterd
- 30 ml Worcestershiresaus
- 2 el Espelette peper
- 2 el uienpoeder
- 1 theelepel tabasco
- 2 el knoflookpoeder
- 1/2 bosje dragon, fijngehakt
- Water + bouillon
Voorbereiding

-
Leg de varkensschouder in een braadpan.
-
Meng alle ingrediënten voor de pulled pork in een kom. Giet het mengsel over het varkensvlees, voeg 100 ml water met bouillon toe en plaats het 6 tot 7 uur in de oven, afgedekt, op 160°C. Draai het vlees elk uur om en zorg ervoor dat het gebasterd is. Voeg indien nodig een beetje meer water en bouillon toe.
-
Gebruik ondertussen een dunschiller om de komkommers in tagliatelle te snijden. Kruid met peper en zout en besprenkel met olijfolie. Zet koel weg.
-
Haal het vlees uit de slowcooker. Versnipper het vlees met een vork en bestrijk het met de kooksaus.
-
Snijd het hamburgerbroodje doormidden en grill elke kant. Besmeer met labneh of kruidenkaas, besmeer dan met de pulled pork en top af met de komkommer tagliatelle. Sluit af en serveer direct.

Miamm
Recept gemaakt voor Materne door Meggan - Fouettmagic.
Veel plezier!