Desserts
Récolte
Récolte
Panna cotta met aardbeien-rabarberconfituur Oogst
Ontdek onze nieuwe invulling van panna cotta. Dit traditionele recept uit de Italiaanse keuken komt oorspronkelijk uit de regio Piemonte maar is populair in heel Italië. Hier wordt het vergezeld door onze aardbeien-rabarberconfituur Oogst.
- Difficulty simple
- Prep 30 min
- Serving 4 pers
Ingrédiënten
Voor 4 personen
- 25 cl room
- 15 cl melk
- 25 g fijne suiker
- 2 gelatineblaadjes
- 3 eetlepels gegrilde hazelnoten
- 4 niet-afgestreken theelepels aardbeien-rabarberconfituur Oogst
- 2 tot 3 takjes Marokkaanse munt
- een paar aardbeien
Bereiding
- Laat de gelatineblaadjes weken in een kom water.
- Neem een kookpot, giet er de room, de melk en de suiker in, doe er een takje munt bij en laat op het vuur staan tot het kookt.
- Knijp de gelatine uit en meng onder de rest van de bereiding.
- Meng tot je een homogene vloeistof krijgt.
- Giet de panna cotta in glaasjes zodat ze voor ¾ gevuld zijn en laat een nacht rusten op een koele plek.
- Hak de hazelnoten grof en versnipper de resterende munt.
- Breng op elke panna cotta een royale niet-afgestreken theelepel aardbeien-rabarberconfituur Oogst aan en garneer met een beetje versnipperde munt en grofgehakte hazelnoot.
- Je kunt het glaasje versieren met een aardbei.
Miammmm
Recept gemaakt voor Materne door Meggan - Fouettmagic.
Enjoy !
Liked this? Share