Tarte aux fraises à la confiture Récolte

Aardbeientaart met jam Oogst

Ingrediënten

BREAKDOWN

  • 125 g boter (op kamertemperatuur)
  • 90 g poedersuiker
  • 1 ei
  • 30 g amandelpoeder
  • 250 g deegbloem
  • een snufje zout

PASTRY CREAM

  • 5 dl melk
  • 4 eieren
  • 100 g suiker
  • 250 ml room
  • 1 vanillestokje
  • 50 g puddingpoeder
  • 1 blaadje gelatine

PIE VULLING

Voorbereiding

Meng de zachte boter met de poedersuiker. Voeg het ei en amandelpoeder toe. Voeg geleidelijk de bloem toe tot het mengsel glad is. Voeg als laatste een snufje zout toe.  Vorm het deeg tot een bal. Dek af met huishoudfolie en laat minstens een half uur rusten in de koelkast.  Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de vorm in met boter en bestuif met bloem. Rek de bal deeg uit tot een dikte van 0,5 cm. Vorm de bodem van de taart. Knip het overtollige deeg van de randen.  Bedek het deeg met bakpapier en leg de gedroogde linzen erop. Bak het zanddeeg 20 tot 25 minuten. Verwarm de melk op laag vuur en voeg de zaadjes van een vanillestokje toe. Meng ondertussen de eierdooiers en suiker tot een gladde massa. Voeg het puddingpoeder en een beetje melk toe. Meng goed en voeg dit mengsel toe aan de melk op het vuur. Blijf roeren tot je een dikke crème bekomt. Laat afkoelen.  Terwijl je het gelatineblaadje in een beetje water laat weken, klop je de room tot de helft op. Verwarm een klein beetje en laat de gelatine oplossen. Voeg het mengsel toe aan de rest van de room en klop op met een garde. Meng de crème dessert voorzichtig met de slagroom. Giet over de taartbodem en laat 2 uur opstijven. Bedek met een dun laagje Récole aardbeienjam en verse aardbeien.
  1. Meng de zachte boter met de poedersuiker. Voeg het ei en amandelpoeder toe. Voeg geleidelijk de bloem toe tot het mengsel glad is. Voeg als laatste een snufje zout toe.
  2. Vorm het deeg tot een bal. Dek af met huishoudfolie en laat minstens een half uur rusten in de koelkast.
  3. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de vorm in met boter en bestuif met bloem. Rek de bol deeg uit tot een dikte van 0,5 cm. Vorm de bodem van de taart. Knip het overtollige deeg van de randen.
  4. Bedek het deeg met bakpapier en leg de gedroogde linzen erop. Bak het zanddeeg 20 tot 25 minuten.
  5. Verwarm de melk op laag vuur en voeg de zaadjes van een vanillestokje toe. Mix ondertussen de eierdooiers en suiker tot een gladde massa. Voeg het puddingpoeder en een beetje melk toe. Meng goed en voeg dit mengsel toe aan de melk op het vuur. Blijf roeren tot je een dikke crème bekomt. Laat afkoelen.
  6. Terwijl je de gelatine in een beetje water laat weken, klop je de slagroom tot de helft op. Verwarm een klein beetje en laat de gelatine oplossen. Voeg het mengsel toe aan de rest van de room en klop op met een garde.
  7. Meng de dessertcrème voorzichtig met de slagroom. Giet over de taartbodem en laat 2 uur opstijven. Bedek met een dun laagje Récole aardbeienjam en verse aardbeien.

Miamm

Recept gemaakt door Materne. 

Veel plezier!