
Récolte
Aardbeientaart
Jezelf eens lekker verwennen vandaag? Ons recept met Récolte aardbeienconfituur is ideaal voor alle zoetebekjes.

Ingrediënten
HET KRUIMELDEEG
- 125 g boter (op kamertemperatuur)
- 90 g bloemsuiker
- 1 ei
- 30 g amandel poeder
- 250 g patisseriebloem
- Een snuifje zout
DE CRÈME SUISSE
- 5 dl melk
- 4 eieren
- 100 g suiker
- 250 ml room
- 1 vanillestokje
- 50 g puddingpoeder
- 1 blaadje gelatine
DE TAART AFWERKEN
- 400 g aardbeien
- 100 ml Confituur van hun vruchten Aardbeien
Bereiding
-
Meng de zachte boter en de bloemsuiker. Voeg het ei en het amandelpoeder toe. Daarna voeg je beetje bij beetje de bloem toe tot je een homogeen mengsel krijgt. Als laatste voeg je nog een snuifje zout toe.
-
Rol het deeg tot een bol, wikkel het in vershoudfolie en laat minstens een half uur rusten in de koelkast.
-
Verwarm de oven voor op 180°. Vet de bakvorm in met wat boter en bedek met bloem. Rol de bol deeg uit tot een dikte van 0,5 cm en bedek er de taartbodem mee. De overtollige randjes deeg mag je gewoon wegsnijden.
Bedek het deeg met bakpapier en vul de vorm met baklinzen. Bak het kruimeldeeg 20 à 25 minuten blind in de oven.
-
Verwarm de melk op een zacht vuurtje en voeg de zaadjes van 1 vanillestokje toe. Meng ondertussen de eidooiers en de suiker tot een glad mengsel. Voeg hier het puddingpoeder en een klein beetje van de melk aan toe. Meng goed en voeg het mengsel daarna toe aan de melk die nog op het vuur staat. Blijf mengen tot je een stevige pudding hebt. Laat de pudding daarna afkoelen.
Terwijl je een gelatineblaadje laat weken in wat water, klop je de room al half op. Warm een scheutje van deze room op en laat het blaadje erin oplossen. Voeg daarna opnieuw toe aan de rest van de room en roer met de garde.
Meng voorzichtig de pudding onder de room. Giet alles in de taartvorm en laat zo’n 2 uur opstijven. Werk af met een laagje Récolte aardbeienconfituur en de verse aardbeien.
Miammmm
Recept gemaakt door Materne.
Enjoy !