Plats
Récolte
Récolte
Croissant gevuld met ricotta en abrikozenconfituur Oogst
De gevulde croissant, voor sommigen een echte religie, is de beste vriend van jouw zondagen. Hier maken we hem met ricotta en abrikozenconfituur Oogst.
- Difficulty simple
- Prep 15 min
- Serving 4 pers
- Time 30 min
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 4 afbakcroissants
- 20 g amandelschilfers
- 1 eigeel + 1 scheutje water
Voor de garnituur
- 250 g ricotta
- 3 el abrikozenconfituur Oogst
- 1 takje Marokkaanse munt
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Leg de croissants op een bakplaat.
- Meng in een kommetje het eigeel met een scheutje water en bestrijk er de croissants mee.
- Bestrooi met amandelschilfers en zet in de oven volgens de duur aangegeven op de verpakking.
- Meng ondertussen in een kom de ricotta met de abrikozenconfituur Oogst.
- Versnipper de munt en voeg hem toe aan de bereiding.
- Snijd de croissants als ze gebakken zijn in de lengte in tweeën en besmeer ze royaal met de ricottabereiding.
Miammmm
Recept gemaakt voor Materne door Meggan - Fouettmagic.
Enjoy !
Liked this? Share