Cabillaud au pesto aux fruits

Kabeljauw met fruitpesto

Ingrediënten
  • 4 porties van 160 g kabeljauwfilet, zonder vel
  • 50 g de beurre
  • 5 cl olijfolie
  • 1 aubergine, in blokjes gesneden
  • 4 nids van tagliatelles

Voor de vruchtenpesto

  • 100 gMaterne perzikcompote
  • 1 dl olijfolie
  • 50 g pijnboompitten
  • 50 g Parmezaanschaafsel
  • 40 g basilicumblaadjes
  • Versgemalen zwarte peper en zeezout
              Voorbereiding
              Smelt de boter en schroei de kabeljauw met de huid naar beneden dicht tot de huid krokant is. Draai de vis om en bak kort, afgedekt. Schroei de aubergineblokjes dicht in de olijfolie en laat ze afgedekt verder garen. Kook de tagliatelle beetgaar in ruim water. Bereid de vruchtenpesto. Meng alle ingrediënten in je blender en mix tot een gladde massa. Breng op smaak met peper en zout. Presentatie: Serveer de tagliatelle met de blokjes aubergine en een lepel vruchtenpesto. Leg de kabeljauw ernaast en garneer met enkele basilicumblaadjes.
                1. Smelt de boter en schroei de kabeljauw met de huid naar beneden dicht tot de huid krokant is. Draai de vis om en bak kort, afgedekt.
                2. Schroei de aubergineblokjes dicht in de olijfolie en bak ze afgedekt verder.
                3. Kook de tagliatelle beetgaar in ruim water.
                4. Bereid de fruitpesto. Meng alle ingrediënten in je blender en mix tot een gladde massa. Breng op smaak met peper en zout.
                5. Presentatie: Serveer de tagliatelle met de blokjes aubergine en een lepel vruchtenpesto. Leg de kabeljauw ernaast en garneer met enkele basilicumblaadjes.

                Miamm

                Recept gemaakt door Stefaan Daeninck voor Materne.

                Veel plezier!