Cabillaud au pesto aux fruits

Kabeljauw met fruitpesto

Ingrediënten
  • 4 porties van 160 g kabeljauwfilet, zonder vel
  • 50 g boter
  • 5 cl olijfolie
  • 1 aubergine, in blokjes gesneden
  • 4 nestjes tagliatelle

Voor de vruchtenpesto

  • 100 g perzikencompote van Materne
  • 1 dl olijfolie
  • 50 g pijnboompitten
  • 50 g Parmezaanschaafsel
  • 40 g basilicumblaadjes
  • Versgemalen zwarte peper en zeezout
            Bereiding

              1. Smelt de boter en schroei de kabeljauw met het vel naar beneden dicht tot het vel krokant is. Draai de vis om en bak kort, afgedekt.
              2. Schroei de aubergineblokjes dicht in de olijfolie en bak ze afgedekt verder.
              3. Kook de tagliatelle beetgaar in ruim water.
              4. Bereid de fruitpesto. Meng alle ingrediënten in je blender en mix tot een gladde massa. Breng op smaak met peper en zout.
              5. Presentatie: Serveer de tagliatelle met de blokjes aubergine en een lepel vruchtenpesto. Leg de kabeljauw ernaast en garneer met enkele basilicumblaadjes.

              Hmmm

              Recept samengesteld door Stefaan Daeninck voor Materne.

              Enjoy!