Ingrediënten
- 4 porties van 160 g kabeljauwfilet, zonder vel
- 50 g boter
- 5 cl olijfolie
- 1 aubergine, in blokjes gesneden
- 4 nestjes tagliatelle
Voor de vruchtenpesto
- 100 g perzikencompote van Materne
- 1 dl olijfolie
- 50 g pijnboompitten
- 50 g Parmezaanschaafsel
- 40 g basilicumblaadjes
- Versgemalen zwarte peper en zeezout
Bereiding
- Smelt de boter en schroei de kabeljauw met het vel naar beneden dicht tot het vel krokant is. Draai de vis om en bak kort, afgedekt.
- Schroei de aubergineblokjes dicht in de olijfolie en bak ze afgedekt verder.
- Kook de tagliatelle beetgaar in ruim water.
- Bereid de fruitpesto. Meng alle ingrediënten in je blender en mix tot een gladde massa. Breng op smaak met peper en zout.
- Presentatie: Serveer de tagliatelle met de blokjes aubergine en een lepel vruchtenpesto. Leg de kabeljauw ernaast en garneer met enkele basilicumblaadjes.
Hmmm
Recept samengesteld door Stefaan Daeninck voor Materne.
Enjoy!