Plats
Kabeljauw met fruitpesto
Kies voor vis met dit recept voor kabeljauw met pestosaus en fruit!
Ingrediënten
- 4 porties van 160 gkabeljauwfilet met vel
- 50 g boter
- 5 cl olijfolie
- 1 aubergine in blokjes
- 4 tagliatellenestjes
Voor de fruitpesto
- 100 g perzikcompote Materne
- 1 dl olijfolie
- 50 g pijnboompitten
- 50 g Parmezaansekaasschilfers
- 40 g basilicumblaadjes
- Zwarte peper uit de molenen zeezout
Bereiding
- Smelt de boter en bak dekabeljauw, eerst aan de velkant, krokant aan. Draai de vis om en gaar kortonder deksel.
- Stoof de aubergineblokjesaan in de olijfolie en gaar verder onder deksel.
- Kook de tagliatellebeetgaar in ruim kokend water.
- Maak de fruitpesto. Mengalle ingrediënten in uw blender en mix tot een gladde pasta. Breng op smaak metpeper en zeezout.
- Presentatie : Presenteer de tagliatellemet aubergineblokjes en een lepel van de fruitpesto.
- Schik er de kabeljauw bijen presenteer met enkele basilicumblaadjes.
Miammmm
Recept gemaakt door Stefaan Daeninck voor Materne.
Enjoy !
Liked this? Share