Goûters
Cake met appelcompote, rozijnen en sinaasappel
Een sinaasappelcake, yum. Eet vers of de volgende dagen getoast met boter, eventueel verzegeld door nog wat lauwe appelmoes.
- Difficulty simple
- Prep 15 min
- Serving 6 pers
- Time 45 min
Ingrédients
-
225 g Materne appelcompote
-
5 eetlepels honing
-
85 g boter
-
1 ei
-
230 g zelfrijzende bloem
-
½ theelepel bakpoeder
-
3 eetlepels whisky
-
150g rozijnen
-
2 theelepels speculaaskruiden (mengeling van kaneel, gember, muskaatnoot & kruidnagel)
-
2 eetlepels Materne sinaasappelconfituur
Bereiding
- Warm de oven voor op 185°C.
- Smelt de boter en de honing op een zeer zacht vuur. Klop het ei op en roer dan de compote, whisky, kruiden en confituur door.
- Zeef de bloem met het bakpoeder en spatel dit door het deeg. Giet alles in een beboterde en met bloem bestoven cakevorm.
- Bak gedurende 45 minuten. Laat volledig afkoelen.
- Smakelijk :)
Miammmm
Recept gemaakt door Materne.
Enjoy !
Liked this? Share