Cake à la compote de pommes et marmelade d’oranges Materne
  • Difficulty simple
  • Prep 15 min
  • Serving 6 pers
  • Time 45 min

Cake met appelcompote, rozijnen en sinaasappel

Ingrédients
  • 5 eetlepels honing
  • 85 g boter
  • 1 ei
  • 230 g zelfrijzende bloem
  • ½ theelepel bakpoeder
  • 3 eetlepels whisky
  • 150g rozijnen
  • 2 theelepels speculaaskruiden (mengeling van kaneel, gember, muskaatnoot & kruidnagel)
Bereiding

Cake met appelcompote, rozijnen en sinaasappel

  1. Warm de oven voor op 185°C.
  2. Smelt de boter en de honing op een zeer zacht vuur. Klop het ei op en roer dan de compote, whisky, kruiden en confituur door.
  3. Zeef de bloem met het bakpoeder en spatel dit door het deeg. Giet alles in een beboterde en met bloem bestoven cakevorm.
  4. Bak gedurende 45 minuten. Laat volledig afkoelen.
  5. Smakelijk :)

Miammmm

Recept gemaakt door Materne.

Enjoy !