Plats
Stoofvlees met frambozenconfituur van hun vruchten
Trakteer de hele familie op deze traditionele Vlaamse carbonnades met frambozenjam Van hun fruit. 🍲
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 800 g rundsvlees voor stoofvlees
- 2 uien
- 40 cl runderbouillon
- 40 g frambozenconfituur van hun vruchten van Materne
- 1 sneetje brood of peperkoek
- 20 g mosterd
- 30 g boter
- 1 el bloem
- 1 of 2 laurierblaadjes
Bereiding
- Schil de uien en snijd ze in schijfjes.
- Laat in een braadpan de boter zacht worden en schroei het vlees gedurende 2 min. dicht.
- Haal het vlees eruit en zet het opzij. Voeg in dezelfde braadpan de uien toe en stoof ze aan tot ze doorzichtig worden. Bestrooi met bloem en meng.
- Doe het vlees opnieuw bij in de braadpan, giet de bouillon erbij, meng opnieuw en voeg dan de confituur, de suiker en de laurier toe. Laat gedurende 2 uur sudderen op een zacht vuurtje.
- Besmeer de boterham of peperkoek met mosterd, snijd hem in stukjes en leg bij in de braadpan. Laat nog 1 uur verder sudderen. Dien warm op!
Miammmm
Recept gemaakt door Materne.
Enjoy !
Liked this? Share