Plats
Fazant in winterse tooi
Het wildseizoen komt er aan? Aarzel niet om deze fazant in winterjurk met abrikozen- en frambozenjam te proberen.
- Difficulty simple
- Prep 30 min
- Time 30 min
Ingrediënten
- 4 mooie fazantfilets
- 50 g boter
- 2 pastinaak
- 400 g aardappelpuree
- 4 perziken (uit blik)
- verse citroentijmblaadjes
Voor de saus
- 50 g Frambozenconfituur Materne
- 50 g Abrikozenconfituur Materne
- 4 dl kippenbouillon
- 1 dl Tripel Chimay
- 100 g koude boter in blokjes
- zwarte peper uit de molen en zeezout
Bereiding
-
Schil de pastinaak en snijd in gelijke schijven. Kook gaar in de kippenbouillon met het bier.
-
Bak de fazantfilets aan in de boter en gaar verder, onder aluminiumfolie, in een voorverwarmde oven op 160°C gedurende een 10-tal minuten.
-
Warm de perziken in eigen vocht.
-
Maak de saus. Zeef de bouillon van de pastinaak. Laat opkoken met citroentijm en de confituur en monteer met de koude boter. Breng op smaak met peper en zeezout.
- Presenteer 2 mooie lepels puree met daarbij de pastinaak en het versneden fazantvlees.
Werk af met de perzik en de saus.
Miammmm
Recept gemaakt door Materne. Tip: Vervang de fazant door Mechelse koekoek of graankipfilets
Enjoy !
Liked this? Share