Meteen naar de content
Gratis levering bij aankopen van 35€ of meer
Gratis levering bij aankopen van 35€ of meer
  • fr
  • nl
Plats

Fazant in winterse tooi

Het wildseizoen komt er aan? Aarzel niet om deze fazant in winterjurk met abrikozen- en frambozenjam te proberen.

Faisan en parure hivernale
  • icon-puzzle-piece Difficulty simple
  • test Prep 30 min
  • icon-clock Time 30 min
Ingrediënten 
  • 4 mooie fazantfilets
  • 50 g boter
  • 2 pastinaak
  • 400 g aardappelpuree
  • 4 perziken (uit blik)
  • verse citroentijmblaadjes

Voor de saus

            Bereiding

            Faisan en parure hivernale

            1. Schil de pastinaak en snijd in gelijke schijven. Kook gaar in de kippenbouillon met het bier.

            2. Bak de fazantfilets aan in de boter en gaar verder, onder aluminiumfolie, in een voorverwarmde oven op 160°C gedurende een 10-tal minuten.

            3. Warm de perziken in eigen vocht.

            4. Maak de saus. Zeef de bouillon van de pastinaak. Laat opkoken met citroentijm en de confituur en monteer met de koude boter. Breng op smaak met peper en zeezout.

            5. Presenteer 2 mooie lepels puree met daarbij de pastinaak en het versneden fazantvlees.
              Werk af met de perzik en de saus.

            Miammmm

            Recept gemaakt door Materne. Tip: Vervang de fazant door Mechelse koekoek of graankipfilets

            Enjoy !

            Gratis levering

            gewoon thuisbezorgd!

            Beveiligde betalingen

            Bancontact / Visa / Mastercard

            Verzorgde verzending

            in een mooi pakket

            Personaliseer uw boodschap

            bij uw pakket