Desserts
Appeltaart met Materne abrikozenconfituur
De herfst is hier! Proef onze heerlijke appeltaart met een seizoenstwist van abrikozenconfituur: makkelijk en snel klaar te maken! 🍎
Ingrediënten (6 personen)
- 1 vel bladerdeeg
- 4 appels
- Materne abrikozenconfituur (3 el)
- Citroensap
- 1 el korrelsuiker
- 1 el bakboter
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Bedek de taartvorm met het vel bladerdeeg en prik met een vork gaatjes in de bodem. Knip vervolgens een vel bakpapier uit ter grootte van de taartbodem en leg dit op de bodem. Bedek met bakparels of bakbonen en bak het deeg ongeveer 15 minuten voor. Haal daarna het deeg uit de oven en verwijder de bakbonen of bakparels samen met het vel bakpapier. Bestrijk de bodem goed met de Materne abrikozenconfituur. Spoel daarna zorgvuldig de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in hele fijne partjes. Besprenkel de appelpartjes met het citroensap en bak ze even op in de boter. Schik ze mooi op de abrikozenconfituur. Bestrooi met suiker en bak de taart verder in de oven gedurende 15 minuten.
- Haal tot slot de taart uit de oven en werk af met appels en eventueel abrikozen! Smullen maar! Wist je trouwens dat je ze zowel koud als warm kan eten?
- Beiden zijn overheerlijk!
Miammmm
Recept gemaakt door Materne.
Enjoy !
Liked this? Share