Plats
Visburger met abrikozensaus
Denk je dat Materne confituur enkel lekker is in dessertjes en bij het ontbijt? He-le-maal fout! Ons recept voor een heerlijke visburger zal je ongetwijfeld omverblazen!
Ingrediënten
- 4 hamburgerbroodjes
- 1 tomaat in sneetjes
- 1 courgette in fijne plakjes
- 100 g boter
- Koolsla
Voor de saus
- 200 g Abrikozencompote Materne
- 4 dl Ketchup
Voor de visburgers
- 600 g kabeljauwfilet fijngehakt
- 50 g abrikozenconfituur Materne
- 3 cl sojasaus
- 1 ei
- 60 g paneermeel met kruiden
Bereiding
- Maak de visburgers: meng alle ingrediënten en vorm gelijke burgers. Laat een uur opstijven in de koelkast. Bak de courgetteplakjes kort aan in de gesmolten boter en bak er daarna de burgers in. Warm de broodjes in de oven. Meng de Ketchup met de Abrikozencompote.
- Presentatie: Schik de courgettereepjes op de onderste hamburgerhelft met daarop de visburger. Schik daarop sneetjes tomaat, de abrikozen-ketchupsaus en de koolsla. Leg de burger dicht en smullen maar!
Miammmm
Recept gemaakt door Materne.
Enjoy !
Liked this? Share