Plats
Zeebaars koud gebakken
Trakteer uw gasten op deze koud gegaarde zeebaars met een spiegel van abrikozen en knapperige peperkoek.
- Difficulty simple
- Prep 30 min
- Serving 2 pers
- Time 45 min
Ingrediënten
- 400 g zeebaarsfilet (graatloos)
- 2 dl citroensap Materne
- sap van 2 limoenen
- 4 plakjes peperkoek (type Vondelmolen)
- 1 bokaal abrikozencompote Materne
- 2 dl kokosmelk
Bereiding
-
Snijd de zeebaars in gelijke blokjes en overgiet met citroen en limoensap. Laat 1 uur marineren (zuur zorgt ervoor dat eiwitten stolen en vis zo zal garen).
-
Droog de peperkoek 20 min in een voorverwarmde oven van 120°C. Snijd in gelijke blokjes.
-
Mix de abrikozencompote en warm lauw.
-
Schuim de kokosmelk in uw cappuchinoapparaat of warm en schuim op met de mixer.
-
Smeer uw bord in met de abrikozencompote. Schik daarop de uitgelekte zeebaarsblokjes en krokante peperkoek. Werk af met kokosschuim.
Miammmm
Recept gemaakt voor Materne door Stefaan Daeninck.
Enjoy !
Liked this? Share