Plats
Filet van rundvlees, gecarameliseerd witloof, aalbessensaus
Combineer vandaag runderfilet en witloof met onze heerlijke Materne rode bessengelei!
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 4 porties rundvleesfilet van 180 g elk
- 100 g boter
- 400 g aardappelbolletjes
- 6 g rond-witloofstronken
- 50 g boter
- 1 dl sinaasappelsap Materne
- Verse tijm
Voor de saus
- 2 dl bruinefond
- 200 g rode albessengelei Materne
Bereiding
- Smelt de boter en bak er de witloofstronken in aan, blus met Sinaasappelsap en doe er wat tijmtakjes bij. Verminder het vuur en laat karameliseren.
- Haal het witloof uit de pan en werk de jus af met de Rode Aalbessengelei en de bruinefond. Laat even opkoken en giet door een fijne zeef.
- Bak de rundvleesfilets aan in ‘noisette’ gesmolten boter. Haal de filets uit de pan en houd warm. Bakin de pan de aardappelbolletjes gaar.
- Presentatie : presenteerde rundvleesfilet met daarbij 3 halve witloofstronkjes.
Miammmm
Recept gemaakt door Stefaan Daeninck voor Materne.
Enjoy !
Liked this? Share