Récolte
Brussels wafel
Een échte Belg herken je aan zijn liefde voor wafels! Het enige wat deze klassieker nog beter maakt, is een andere Belgische klassieker: een heerlijk laagje Récolte aardbeienconfituur, natuurlijk.
Ingrediënten
- Oogst aardbeienconfituur
- 500 ml melk
- 500 ml water
- 4 eieren
- 600 g bloem
- 200 g boter
- 25 g verse gist
- 1 snuifje zout
Bereiding
Smelt de boter en splits de eieren alvast.
-
Laat het water en de melk opwarmen, maar het mag niet koken. Voeg hier de gist aan toe en los het op. Voeg nu ook de dooiers toe.
-
Zeef de bloem voorzichtig bij de melk en klop alle klonters weg.
-
Voeg de gesmolten boter en een snuifje zout toe.
Klop het eiwit op en spatel onder het mengsel.
Dek het deeg af en laat minstens een half uur rusten op een warme plek.
Verwarm het wafelijzer op de hoogste stand en bak de wafels goudbruin. Werk af met Récolte aardbeienconfituur naar eigen smaak!
Miammmm
Recept gemaakt door Materne.
Enjoy !