Ingrediënten (voor 16 loempia's)
- 16 vellen loempia deeg 10 x 10 cm
- 1 pot Materne appelmoes
- Tijm bladeren
Voor de chocoladesaus
- 1 dl Materne geperst appelsap
- 300 g pralinéchocolade (Côte d'Or)
- 5 cl (wodka, gin)
Voorbereiding

- Open een vel loempiadeeg en leg een paar lepels appelmoes in het midden, samen met een paar tijmblaadjes. Bestrijk de randen van het loempiadeeg met een beetje water en rol dicht tot een envelop. Maak de uiteinden vochtig en rol weer op tot een mooi rolletje.
- Verwarm de pralinéchocolade met het appelsap en voeg de gin of wodka toe, maar laat het niet koken (je kunt ook een magnetron gebruiken).
- Bak de loempia's in een pan in een beetje neutrale olie tot ze knapperig zijn.
- Presentatie: Serveer 4 loempia's elk met warme chocoladesaus.
Miamm
Recept gemaakt door Stefaan Daeninck voor Materne.
Veel plezier!