Ingrëdienten
- 1 komkommer
Voor de couscous:
- 200 g couscous
- 4 dl groentebouillon
- 100 g Marmelade Sinaasappel van Sevilla Nostalgie
- 40 g boter
Voor het gehaktbroodje:
- 600 g kalfsgehakt
- 10 g Raz-El-Hanout (kruiden)
- Verse rozemarijnblaadjes
- 1 ei
- 50 g paneermeel
- 1 bokaaltje Marmelade Sinaasappel van Sevilla Nostalgie
- 1 dl olijfolie
Bereiding
-
Snijd de komkommer met een dunschiller in fijne repen.
-
Kook de groentebouillon op samen met de marmelade en giet deze op de couscous. Laat 15 min wellen en werk af met de boter.
-
Meng het gehakt met ei, paneermaal en kruiden. Vorm een broodje en giet de marmelade in de midden. Vorm het broodje rond de Marmelade.
-
Bak in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 20 min in de olijfolie.
-
Presenteer de couscous met daarop de komkommerplakjes. Schik daarbij sneetjes gehaktbrood.
-
Werk af met fijngehakte rozemarijnblaadjes.
Miammmm
Recept gemaakt door Materne.
Enjoy !