
Plats
Gevuld gehaktbroodje met sinaasappel en couscous
Gehaktbrood is een gemakkelijk en zuinig recept. Het vergt weinig voorbereiding, dus maak het nog eens door er sinaasappelmarmelade aan toe te voegen. Het is heerlijk!

- Difficulty simple
- Prep 30 min
- Serving 4 pers
- Time 60 min
Ingrëdienten
- 1 komkommer
Voor de couscous:
- 200 g couscous
- 4 dl groentebouillon
- 100 g Marmelade Sinaasappel van Sevilla Nostalgie
- 40 g boter
Voor het gehaktbroodje:
- 600 g kalfsgehakt
- 10 g Raz-El-Hanout (kruiden)
- Verse rozemarijnblaadjes
- 1 ei
- 50 g paneermeel
- 1 bokaaltje Marmelade Sinaasappel van Sevilla Nostalgie
- 1 dl olijfolie
Bereiding
-
Snijd de komkommer met een dunschiller in fijne repen.
-
Kook de groentebouillon op samen met de marmelade en giet deze op de couscous. Laat 15 min wellen en werk af met de boter.
-
Meng het gehakt met ei, paneermaal en kruiden. Vorm een broodje en giet de marmelade in de midden. Vorm het broodje rond de Marmelade.
-
Bak in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 20 min in de olijfolie.
-
Presenteer de couscous met daarop de komkommerplakjes. Schik daarbij sneetjes gehaktbrood.
-
Werk af met fijngehakte rozemarijnblaadjes.
Miammmm
Recept gemaakt door Materne.
Enjoy !
Liked this? Share