Hartige muffins met eieren, kip en abrikozenconfituur Nostalgie
Ontdek ons recept voor hartige muffins met eieren, kip en abrikozenconfituur Nostalgie, ideaal als aperitiefhapje met het gezin of onder vrienden!
- Serving 4 pers
- Time 45 min
Ingrediënten voor 6 muffins
- 150 g kipfilet
- 200 g spek in sneetjes
- 1 el abrikozenconfituur Nostalgie
- 2 eieren
- 3 el room
- 1 tl kurkuma
- 50 g geraspte parmezaan
- Peper en zout
- Fijngesnipperde bieslook
Voor de dorure:
- 1 el abrikozenconfituur Nostalgie
- 1 scheutje water
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 180 °C op de heteluchtstand.
-
Snijd de kip in kleine stukjes.
-
Kruid met peper en zout en bestrooi met kurkuma. Meng, en bak de kip vervolgens 5 minuten in een scheutje olijfolie op een middelhoog vuur.
-
Leg de sneetjes spek in de muffinvorm.
-
Meng in een kom de eieren met de geraspte parmezaan, de room en de abrikozenconfituur Nostalgie.
-
Kruid met peper en zout en voeg 1 el versnipperde bieslook toe.
-
Verdeel de bereiding over de vormen en zet gedurende 20 à 25 minuten in de oven.
-
Haal de muffins na het bakken uit de vorm en laat ze even rusten op een rooster met de spekkant naar boven.
-
Doe de confituur ondertussen in een pannetje, voeg een scheutje water toe en laat gedurende 5 minuten opwarmen.
-
Bestrijk de muffins met de confituur met behulp van een borsteltje en serveer ze vervolgens met een seizoenssalade.
Miammmm
Recept gemaakt voor Materne door Meggan - Fouettmagic.
Enjoy !