Pavlova met Materne Pocket en fruit
Een pavlova die even goed is voor jou als voor de planeet? Jawel, dankzij onze nieuwe, 100% recycleerbare Pockets! 🤩
- Difficulty simple
- Prep 15 min
- Serving 4 pers
- Time 150 min
Ingrëdienten
Voor de meringue:
- 2 eiwitten
- 125 g gezeefde poedersuiker
- 1,5 tl Maïzena
- 1 el appelazijn
- 1 snuifje zout
Voor de garnituur
- 150 ml room voor dikke slagroom
- 1 el rietsuiker
- 3 Materne Pockets
- 1 appel
- 30 g bananenchips (gedroogde bananenschijfjes)
- 1 sinaasappel
- 1 citroen
Bereiding
-
Verwarm je oven voor op 150 °C in de heteluchtstand.
-
Klop de eiwitten met een snuifje zout tot witte pieken (ze moeten goed stijf zijn).
-
Voeg beetje bij beetje de gezeefde poedersuiker toe tot je een stevig, glad en blinkend mengsel krijgt.
-
Voeg de maïzena en de appelazijn toe.
-
Neem een bakplaat met een siliconen matje of bakpapier.
-
Leg er de meringue op en vorm er een ‘berg’ mee.
-
Zet in de oven, laat de temperatuur tot 120 °C zakken en bak gedurende 1.10 uur.
-
Als de meringue gebakken is, zet je de deur van de oven een beetje open (je kunt een houten spatel tussen de deur steken om ze open te houden) en laat je hem afkoelen terwijl de oven uit staat.
-
Bereid de garnituur voor door de appel in kleine stukjes te snijden. Besprenkel de blokjes appel met een beetje citroensap om te vermijden dat ze bruin kleuren.
-
Snijd schijfjes van de sinaasappel en maak er stukjes van.
Klop de room met de suiker op tot slagroom wanneer je het gerecht gaat opdienen. -
Garneer elke meringue met slagroom en doe er de compote op (*voor de echte smulpapen: je kunt het rietje van de Pocket ook gebruiken om de binnenkant van de meringue te garneren!).
-
Leg er het fruit op en dien op.
Miammmm
Recept gemaakt voor Materne door Meggan - Fouettmagic.
Enjoy !