Petits choux fourrés au Materne Pocket
  • Difficulty simple
  • Prep 15 min
  • Serving 4 pers
  • Time 60 min

Soesjes gevuld met Materne Pocket

Ingrediënten (Voor 15 tot 20 petits choux) 
Soezendeeg :
  • 1 eetlepel rietsuiker
  • 1/2 theelepel zout
  • 145 g gezeefde bloem
  • 250 g losgeklopte eieren
  • 125 g water
  • 125 g halfvolle melk
  • 110 gr de beurre
  • + rietsuiker voor decoratie
Voor de garnering 

                Voorbereiding

                 Kleine soezendeeggebakjes gevuld met Materne Pocket

                1. Verwarm je oven voor op 175 graden ventilator.

                2. Giet het water en de melk in een pan, voeg de gehakte boter en suiker toe en breng aan de kook.

                3. Haal de pan van het vuur en giet de gezeefde bloem en het zout er in één keer bij en meng met een spatel.

                4. Roer het deeg met een spatel tot het loskomt van de zijkanten en een bal vormt.

                5. Laat het deeg op zijn kant afkoelen.

                6. Als het deeg is afgekoeld, klop je de eieren los in een kom en klop je ze er beetje bij beetje door tot ze volledig zijn opgenomen.

                7. Bekleed een bakplaat met bakpapier of een silpat.

                8. Vul een spuitzak met een gladde punt met soezendeeg en schik het deeg op het bakpapier.

                9. Strooi een beetje rietsuiker over de bovenkant voordat je ze 20 tot 30 minuten bakt, afhankelijk van je oven.

                10. Het enige wat je hoeft te doen is de soesjes pocheren met de Pocket en meteen genieten.Kleine soezendeeggebakjes gevuld met Materne Pocket

                Miamm

                Recept gemaakt voor Materne door Meggan - Fouettmagic.

                Veel plezier!