Plats
Pocket
Salade van witte asperges en grijze garnalen, fruitvinaigrette
Verander eens van de traditionele salade met dit recept voor aspergesalade met grijze garnalen en een vruchtenvinaigrette.
Ingrediënten
- 24 fijne witte asperges, gereinigd en beetgaar gekookt
- 5 cl olijfolie
- 100 g mosterdrucola
- 4 sneetjes Cheddar van 20 g in reepjes gesneden
- 20 g fijne broodcroutons
- 240 g grijze (hand)gepelde Noordzeegarnalen
Voor de risotto
- 1 Materne Pocket appel-aardbei
- 1 dl notenolie
- 3 cl Xeresazijn
- Verse fijngehakte bieslook
- Zwarte peper uit de molen
Bereding
- Snijd de asperges in 4. Warm de olijfolie in de koekenpan en bak er de asperges kort in aan.
- Mix de ingrediënten voor de vinaigrette en werk af met de bieslook en wat peper uit de molen.
- Presentatie : schik de salade met daarop asperges en grijze garnalen. Werk af met de garnalen, Cheddar en croutons en op het laatst de vinaigrette.
Miammmm
Recept gemaakt door Stefaan Daeninck voor Materne.
Enjoy !
Liked this? Share