Meteen naar de content
Gratis levering voor elke bestelling van een veelvoud van 16 producten (16,32,48,64,80...) !
De eindejaarsperiode is nogal een drukke periode. Dit kan een verlinging van de leveringstermijnen veroorzaken.
Wij danken U voor uw begrip.
Gratis levering voor elke bestelling van een veelvoud van 16 producten (16,32,48,64,80...) !
Plats

Kippenbouten uit de oven met tomatensaus en ananassap van Materne

Een familiegerecht zonder veel poespas dat er niet per se verfijnd uitziet maar dat absoluut heerlijk smaakt en ruikt: kip uit de oven met tomatensaus en ananas. Een gemakkelijk gerecht waarin het ananassap voor een frisse, zoete en zonnige toets zorgt. Wat wil een mens nog meer?

Pilons de poulet braisé à la sauce tomate et jus d’ananas Materne
  • test Prep 15 min
  • icon-users Serving 4 pers
  • icon-clock Time 45 min
Ingrediënten 

Voor 4 personen

  • 4 tot 6 kippenbouten
  • 150 g snijbonen
  • 400 ml tomatenpuree
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 250 ml ananassap van Materne
  • 2 teentjes look
  • 1 gele ui
  • 1 tl espelettepeper
  • 1 tl paprikapoeder
  • zout / peper / olijfolie
  • 1 busseltje koriander
                    Bereiding

                    Pilons de poulet braisé à la sauce tomate et jus d’ananas Materne

                    1. Neem een ovenbestendige pan bij de hand.
                    2. Warm er een scheutje olijfolie in op en zorg dat de kippenbouten aan alle kanten een mooi kleurtje krijgen.
                    3. Haal ze uit de pan en zet ze opzij.
                    4. Stoof de fijngesnipperde ui en look aan in een scheutje olijfolie tot ze glazig zijn. Voeg de ontpitte en grof gesneden paprika’s toe en laat nog enkele minuten verder bakken.
                    5. Giet er de tomatenpuree en het ananassap bij, kruid met peper en zout, voeg de espelettepeper en het paprikapoeder toe en meng goed. Laat een paar minuten sudderen en voeg vervolgens de kippenbouten toe alvorens de pan 15 tot 20 minuten in een voorverwarmde oven te zetten op 180 °C.
                    6. Draai de kippenbouten halverwege om.
                    7. Voeg na 15 minuten de snijbonen toe en laat in de oven staan tot de bonen al dente zijn.
                    8. Dien op met rijst, bulgur of spelt en bestrooi met vers versnipperde koriander.

                    Pilons de poulet braisé à la sauce tomate et jus d’ananas Materne


                    Pilons de poulet braisé à la sauce tomate et jus d’ananas Materne

                    Miammmm

                    Recept gemaakt voor Materne door Meggan - Fouettmagic.

                    Enjoy !

                    Gratis levering

                    gewoon thuisbezorgd!

                    Beveiligde betalingen

                    Bancontact / Visa / Mastercard

                    Verzorgde verzending

                    in een mooi pakket

                    Personaliseer uw boodschap

                    bij uw pakket