Ragoût de biche

Hinde-ragout

Ingrediënten (voor 8 porties)

Voor de stoofpot

  • 2 grote bananensjalotten, fijngehakt
  • 100 g de beurre
  • 800 g achtervlees om te stoven
  • 3 dl rode wijn
  • 3 dl bruine bouillon
  • 200 g Materne Basel zwarte kersenjam
  • 2 plakjes ontbijtkoek
  • 400 g wilde paddenstoelen (girolles), schoongemaakt
  • Verse salie
                  Voorbereiding
                  Bereid de stoofpot: schroei de hinde dicht in de boter en fruit de sjalotjes. Voeg de wijn en bouillon toe en laat zachtjes koken. Besmeer de peperkoek met de zwarte kersenjam uit Bazel en leg op het stoofpotje, samen met ongeveer 8 blaadjes salie. Dek af en laat ongeveer 2 uur zachtjes sudderen. Schroei de cantharellen kort aan in de vleespan en voeg ze nog een minuut of tien toe aan de stoofpot. Verwarm de puree opnieuw met de mousseline en mosterd. Presentatie: serveer de puree bij de stoofpot.
                  1. Bereid de stoofpot: schroei de hinde dicht in de boter en fruit de sjalotjes. Voeg de wijn en bouillon toe en laat zachtjes koken. Besmeer de peperkoek met de zwarte kersenjam uit Bazel en leg op het stoofpotje, samen met ongeveer 8 blaadjes salie. Dek af en laat ongeveer 2 uur zachtjes sudderen.
                  2. Schroei de cantharellen kort aan in de vleespan en voeg ze nog een minuut of tien toe aan de stoofpot.
                  3. Verwarm de puree met de Mousseline en mosterd.
                  4. Presentatie: serveer de puree bij de stoofpot.

                  Miamm

                  Recept gemaakt door Stefaan Daeninck voor Materne.

                  Veel plezier!