Ingrediënten (voor 8 porties)
- 600 g aardappelpuree
- 100 g Materne appelmousseline
- 20 g mosterd
Voor de stoofpot
- 2 grote bananensjalotten, fijngehakt
- 100 g de beurre
- 800 g achtervlees om te stoven
- 3 dl rode wijn
- 3 dl bruine bouillon
- 200 g Materne Basel zwarte kersenjam
- 2 plakjes ontbijtkoek
- 400 g wilde paddenstoelen (girolles), schoongemaakt
- Verse salie
Voorbereiding

- Bereid de stoofpot: schroei de hinde dicht in de boter en fruit de sjalotjes. Voeg de wijn en bouillon toe en laat zachtjes koken. Besmeer de peperkoek met de zwarte kersenjam uit Bazel en leg op het stoofpotje, samen met ongeveer 8 blaadjes salie. Dek af en laat ongeveer 2 uur zachtjes sudderen.
- Schroei de cantharellen kort aan in de vleespan en voeg ze nog een minuut of tien toe aan de stoofpot.
- Verwarm de puree met de Mousseline en mosterd.
- Presentatie: serveer de puree bij de stoofpot.
Miamm
Recept gemaakt door Stefaan Daeninck voor Materne.
Veel plezier!