Cake à la confiture de myrtilles Récolte & basilic
  • Difficulty simple
  • Prep 15 min
  • Serving 4 pers
  • Time 60 min

Cake met bosbessenconfituur Oogst en basilicum

Ingrediënten voor 1 cake of 8 vormen  
  • 160 g bloem + 1 el voor de bakvorm
  • 20 g amandelpoeder
  • 150 g bosbessenonfituur Oogst
  • 150 g zachte boter + 1 klontje voor de vorm
  • 4 eieren 
  • 1 zakje bakpoeder 
  • 15 blaadjes basilicum 
  • 50 g poedersuiker
  • Het sap van 1 citroen
Bereiding

Récolte - Cake à la confiture de myrtille & basilic

  1. Verwarm de oven voor op 170 °C. Vet een bakvorm in en bestuif hem met bloem.
  2. Laat de boter smelten en doe de basilicum erbij zodat die zijn smaak kan afgeven.
    Récolte - Faites fondre le beurre et infuser le basilic.
  3. Filter de boter.
  4. Meng de gesmolten boter met de confituur.
  5. Voeg de bloem toe en meng.

  6. Voeg dan het amandelpoeder en het bakpoeder toe.
  7. Voeg de opgeklopte eieren toe.
  8. Giet de mengeling in de ingevette en met bloem bestoven bakvorm en zet gedurende 25 min in de oven. Ga na of de cake klaar is door met een mes in het midden ervan te prikken. Er mag geen deeg meer aan kleven.
    Récolte - Versez le mélange dans le moule beurré et fariné puis enfournez pendant 25mn. Vérifiez la cuisson en piquant un couteau au centre, il doit ressortir sec.
  9. Spatel de poedersuiker door het citroensap vlak voor je de cake uit de oven haalt. De suiker moet goed opgelost zijn. Giet de citroenglazuur over de cake zodra die uit de oven komt en laat vervolgens volledig afkoelen voor je hem uit de vorm haalt.
    Récolte - Laissez refroidir complètement avant de le démouler. Ensuite, fouettez le sucre glace avec le jus des citrons. Le sucre doit être bien dissout. Versez le sirop au citron sur le cake et laissez sécher.
  10. Smakelijk :) 
    Récolte - Dégustez votre cake à la confiture de myrtille & basilic

Hmmm

Recept gecreëerd door Meggan

Enjoy!