Meteen naar de content
Gratis levering bij aankopen van 35€ of meer
Gratis levering bij aankopen van 35€ of meer
  • fr
  • nl
Desserts
Récolte

Cake met bosbessenconfituur en basilicum

Een klassieker in de banketbakkerij met onze beroemde bosbessenconfituur Oogst ! Ontdekt onze cake met bosbessenconfituur en basilicum

Cake à la confiture de myrtilles Récolte & basilic
  • icon-puzzle-piece Difficulty simple
  • test Prep 15 min
  • icon-users Serving 4 pers
  • icon-clock Time 60 min
Ingrediënten voor 1 cake of 8 vormen  
  • 160 g bloem + 1 el voor de bakvorm
  • 20 g amandelpoeder
  • 150 gr Confituur Oogst Bosbessen
  • 150 g confituur
  • 150 g zachte boter + 1 klontje voor de vorm
  • 4 eieren 
  • 1 zakje bakpoeder 
  • 15 blaadjes basilicum 
  • 50 g poedersuiker
  • Het sap van 1 citroen
Bereiding

Récolte - Cake à la confiture de myrtille & basilic

  1. Verwarm de oven voor op 170 °C. Vet een bakvorm in en bestuif hem met bloem.
  2. Laat de boter smelten en doe de basilicum erbij zodat die zijn smaak kan afgeven.
    Récolte - Faites fondre le beurre et infuser le basilic.
  3. Filter de boter
    Récolte - Filtrez le beurre
  4. Meng de gesmolten boter met de confituur
    Récolte - Mélangez le beurre fondu avec la confiture de myrtille
  5. Voeg de bloem toe en meng
    Récolte - Ajoutez la farine
    Récolte - Mélangez
  6. Voeg dan het amandelpoeder toe en de aanmaakpoeder.
    Récolte - Ajoutez ensuite la poudre d'amande et le baking power
  7. Voeg de eerder geklopte eieren toe.
    Récolte - Ajoutez les oeufs préalablement battus
  8. Giet de mengeling in de ingevette en met bloem bestoven bakvorm en zet gedurende 25 min in de oven. Ga na of de cake klaar is door met een mes in het midden ervan te prikken. Er mag geen deeg meer aan kleven.
    Récolte - Versez le mélange dans le moule beurré et fariné puis enfournez pendant 25mn. Vérifiez la cuisson en piquant un couteau au centre, il doit ressortir sec.
  9. Spatel de poedersuiker door het citroensap vlak voor je de cake uit de oven haalt. De suiker moet goed opgelost zijn. Giet de citroenglazuur over de cake zodra die uit de oven komt en laat vervolgens volledig afkoelen voor je hem uit de vorm haalt.
    Récolte - Laissez refroidir complètement avant de le démouler. Ensuite, fouettez le sucre glace avec le jus des citrons. Le sucre doit être bien dissout. Versez le sirop au citron sur le cake et laissez sécher.
  10. Smakelijk :) 
    Récolte - Dégustez votre cake à la confiture de myrtille & basilic

Miammmm

Recept gemaakt door Meggan

Enjoy !

Gratis levering

gewoon thuisbezorgd!

Beveiligde betalingen

Bancontact / Visa / Mastercard

Verzorgde verzending

in een mooi pakket

Personaliseer uw boodschap

bij uw pakket