Desserts
Récolte
Récolte
Cake met bosbessenconfituur en basilicum
Een klassieker in de banketbakkerij met onze beroemde bosbessenconfituur Oogst ! Ontdekt onze cake met bosbessenconfituur en basilicum
- Difficulty simple
- Prep 15 min
- Serving 4 pers
- Time 60 min
Ingrediënten voor 1 cake of 8 vormen
- 160 g bloem + 1 el voor de bakvorm
- 20 g amandelpoeder
- 150 gr Confituur Oogst Bosbessen
- 150 g confituur
- 150 g zachte boter + 1 klontje voor de vorm
- 4 eieren
- 1 zakje bakpoeder
- 15 blaadjes basilicum
- 50 g poedersuiker
- Het sap van 1 citroen
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 170 °C. Vet een bakvorm in en bestuif hem met bloem.
- Laat de boter smelten en doe de basilicum erbij zodat die zijn smaak kan afgeven.
- Filter de boter
- Meng de gesmolten boter met de confituur
- Voeg de bloem toe en meng
- Voeg dan het amandelpoeder toe en de aanmaakpoeder.
- Voeg de eerder geklopte eieren toe.
- Giet de mengeling in de ingevette en met bloem bestoven bakvorm en zet gedurende 25 min in de oven. Ga na of de cake klaar is door met een mes in het midden ervan te prikken. Er mag geen deeg meer aan kleven.
- Spatel de poedersuiker door het citroensap vlak voor je de cake uit de oven haalt. De suiker moet goed opgelost zijn. Giet de citroenglazuur over de cake zodra die uit de oven komt en laat vervolgens volledig afkoelen voor je hem uit de vorm haalt.
- Smakelijk :)
Miammmm
Recept gemaakt door Meggan.
Enjoy !
Liked this? Share