Apéros
Toastjes met zelfgemaakte champignonpaté en frambozenconfituur
Heb je nog een nieuwjaarsfeest in het vooruitzicht, dan hebben wij het ideale hapje voor jou! Besmeer de toastjes met zelfgemaakte champignonpaté en een toefje frambozenconfituur voor een heerlijke zoete toets.
Ingrediënten voor de toast
- Materne frambozenconfituur
- Knapperige toast
- Paté (vegetarisch)
Voor de vegetarische champignon paté (voor 1 blok paté) :
- 1 kopje gekookte witte bonen
- Een dozijn bruine champignons
- 1 teentje knoflook
- 1 klontje boter
- Een handvol peterselie
- 2 el balsamico azijn
- 5-6 kappertjes
- Een snufje gerookt paprikapoeder
- 1/2 kopje water
- 3 el olijfolie
- Zout en peper
Bereiding van de paté
- Smelt de boter in een koekenpan. Voeg de geplette knoflook en de fijngesneden peterselie toe. Bak en voeg dan de gehakte champignons toe. Kruid af naar eigen smaak. Bak de champignons een paar minuten op matig vuur tot ze gaar zijn, maar nog steeds stevig. Deglaceer met de balsamicoazijn en laat alles nog 2 minuten inkoken.
-
Voeg deze daarna samen in een blender met de gekookte witte bonen, de champignons, kappertjes, gerookte paprika, water en olijfolie. Meng tot je een zachte pasta krijgt en kruid daarna naar eigen smaak.
De paté is 3 tot 4 dagen houdbaar in de koelkast.
Bereiding van de toast
- Besmeer de knapperige toast met (vegetarische) paté.
- Werk af met een lepeltje frambozenjam. Eet smakelijk!
Miammmm
Recept gemaakt door Materne.
Enjoy !
Liked this? Share