Plats
Makreel zoet-zuur
Een zoetzure makreel met sinaasappelsap en frambozen-myrtil jam, een Belgische klassieker revisited!
- Difficulty simple
- Serving 4 pers
- Time 30 min
Ingrédients
- 4 makreelfilets ontgraat 8 jonge wortelen
- 200 g courgetteblokjes
- 20 g gember in ultra fijne plakjes
- 4 dl Sinaasappelsap Materne
- 150 g Confituur Framboos - Bosbessen MATERNE
-
Verse citroentijm
Bereiding
- Reinig de wortelen en snijd in rondelles.
- Kook ze op in het Sinaasappelsap met de citroentijm.
- Doe er na een 3-tal minuten de courgetteblojes en de MATERNE Framboos- Bosbessen bij. Laat nog een 3 tal minute goed doorkoken.
- Neem van het vuur en leg er de makreelfilets in, laat gaar pocheren.
- Schik de groenten met de saus. Presenteer doorop de makreelfilet.
- Smakelijk :)
Miammmm
Recept gemaakt voor Materne door Stefaan Daeninck. Photo: www.bartvanleuven.com
Enjoy !
Liked this? Share