Meteen naar de content
Gratis levering bij aankopen van 35€ of meer
Gratis levering bij aankopen van 35€ of meer
  • fr
  • nl

Wist je dat fruit voortkomt uit de liefde tussen bijen en bloemen? Ontdek de essentiële rol die bijen spelen bij het maken van onze vruchtensappen en maak kans op fantastische prijzen!

Waag je kans!

Speel met het hele gezin en win fantastische prijzen!

Dit spel is helemaal bzzz!

"Bijen spelen een essentiële rol bij de voortplanting van planten. Zonder hen zou er geen fruit zijn... en dus ook geen heerlijk Materne vruchtensap. Doe mee met ons educatieve spel (alleen of met de kinderen), maak kans op fantastische prijzen en behaal je blijenhouderdiploma! Om deel te nemen, bekijk je onze interactieve video en beantwoord je de quiz die erin voorkomt. Deze educatieve wedstrijd loopt van 13 mei tot 29 juli. Je kan elke dag opnieuw je kans wagen!"

We leggen je in de watten!

Van 13 mei tot 29 juli maak je elke dag kans op:
• 10 cadeaucheques van € 50 die je kan inwisselen in onze webshop op www.materne.be.
• 5 x 2 tickets voor de attractieparken Walibi of Bellewaerde.
• Een korting van 15% op onze webshop bij elke inschrijving.
• Zaadjes voor bijenplanten bij elke online bestelling.


En voor de kleintjes: een blijenhouderdiploma om in te kleuren na hun deelname!

Waag je kans!

Wist je dit al?

De bijenkorf en zijn koningin

In een bijenkorf leven vooral vrouwtjes: de werksters. De mannetjes of darren zijn veel minder talrijk. Ze zijn dikker, steken niet en beperken zich tot het bevruchten van naburige koninginnen. De koningin is de moeder van alle bijen in de korf. Ze brengt haar leven door met het leggen van eitjes (tot wel 2000 per dag!). Aan haar bruisvlucht houdt ze spermacellen over: als ze er een vrijgeeft om een ei te bevruchten, zal hieruit een vrouwtje voortkomen.

De taken van een werkbij

Een werkbij is eerst schoonmaakster: ze bereidt de cellen voor waarin het voedsel en de eitjes zullen worden gelegd. Dan wordt ze voedster en voedt de larven. Na 10 dagen wordt ze een bouwster en maakt ze was aan. Daarna wordt ze magazijnierster die nectar van de verzamelaarsters opslaat om er honing van te maken. Op de 21ste dag wordt ze tot slot zelf verzamelaarster! Ze verlaat de korf op zoek naar bloemen.

Nectar en stuifmeel

Bloemennectar is een zoete, energierijke vloeistof waarmee bijen honing maken. Ze pompen het in hun krop, een soort zakje in hun slokdarm. Stuifmeel zit dan weer vol eiwitten. Het kleeft aan het lichaam van de bijen wanneer ze foerageren en ze verzamelen het in bolletjes die ze aan hun poten vastmaken. Zodra ze volgeladen zijn, keren ze terug naar de bijenkorf.

De geïntegreerde gps en de aanmaak van honing

Om terug te keren naar hun korf oriënteren de verzamelaarsters zich op basis van de zon en van oriëntatiepunten op de grond. De magazijniersters nemen de nectar over met hun tong en plaatsen hem in de cellen. Hun speeksel scheidt de glucose van de fructose in de suiker van de nectar, zodat ze honing kunnen aanmaken. Ze waaieren het vocht uit om het in te dikken en plaatsen een deksel van was over de honingraat: klaar!

De bijendans

Een bij deelt altijd haar beste verzamelplekjes! Een terug in de korf wijst ze haar vriendinnen de weg aan de hand van een dansje. De bijenkorf bestaat uit raten van cellen uit was, die elk een soort plattegrond vormen: door te dansen en te wriemelen overdeze plattegrond, toont de bij aan de anderen welke richting ze uitmoeten en welke afstand ze moeten afleggen om de bloemen te bereiken die zij heeft gevonden.

fruit tranche ananas

Geen gewone fruitsappen, maar
sappen die vreugde uitstralen

fruit-orange

Een glas verse fruitsap, dat is niets dan fruit en heel veel liefde om de dag goed in te zetten.

Omdat de versgeperste fruitsappen van Materne van nature rijk zijn aan vitaminen en mineralen leveren ze alle voordelen van kwaliteitsfruit, recht uit onze boomgaarden op uw ontbijttafel. En aangezien onze sappen in 9 smaken bestaan, hebt u alles om de dag vol energie en goedgehumeurd te starten!

Ontdek al onze soorten sap

Met het gezin of met vrienden, beleef samen een lekker moment met een mocktail op basis van fruitsap.

De mocktails van Materne zijn fruitig en verfrissend en doen een moment met vrienden of familie meteen aanvoelen als vakantie. Klaar om te serveren. Tenzij u liever uw eigen signature mocktail creëert, die u met liefde bereidt op basis van onze fruitsappen.

Fruitsappen, uw kolfje achter de hand om uw huisgemaakte gerechten dat tikkeltje extra te geven

Het ligt niet altijd voor de hand, maar fruitsappen kunnen aan uw gerechten een vrolijke toets toevoegen die een wereld van verschil maakt. Zalmcarpaccio met sinaasappel, lamskoteletten met een saus van 3 citrusvruchten, of een verrassend taartje met citroen ... Met Materne hebben de vruchten en uw verbeelding het voor het zeggen.

Bereid recepten om van te smullen
fruits orange framboise

#RechtUitHetHart

Mijn kinderen elke ochtend vers fruitsap van Materne geven, is hen de kans geven om de dag goed te beginnen

Facebook januari 2021

Volg ons op Facebook
Gratis levering

gewoon thuisbezorgd!

Beveiligde betalingen

Bancontact / Visa / Mastercard

Verzorgde verzending

in een mooi pakket

Personaliseer uw boodschap

bij uw pakket