Meteen naar de content
Gratis levering bij aankopen van 35€ of meer
Gratis levering bij aankopen van 35€ of meer
  • fr
  • nl

De citroen staat in de joods-christelijke cultuur symbool voor trouw, terwijl hij in de Chinese traditie net verraad en bedrog voorstelt.

Wij willen citroen

Onze citroenen

De citroen behoort net als de sinaasappel of de pompelmoes tot de citrusvruchten. Oorspronkelijk komt hij uit Azië. Hij werd in Europa ingevoerd door Alexander de Grote en raakte vervolgens verspreid over het continent door de Arabische invasies die elkaar in de loop van de eeuwen opvolgden. Vanuit zijn herkomstland China trok hij eropuit. Overal waar hij kwam heeft hij de mens veroverd.

Wist u dat?

De citroen heeft alles om in de smaak te vallen

Het moet gezegd dat citroen een uitstekende remedie is tegen vitaminetekort. Hij bevat ook vitamine P, selenium en vezels, en levert ons de calcium en de fosfor die we nodig hebben. Daarbovenop heeft de citroen echter nog een geheim wapen: zijn hoge vitamine C-gehalte dat het lichaam stimuleert en versterkt en ook een grote rol speelt bij de vorming van het skelet en de tanden. De zeelui indertijd wisten wel wat ze deden. Ze gebruikten op hun lange reizen citroen als bestrijding voor de verschrikkelijke scheurbuik die de bemanning uitdunde.

Citroen in al zijn facetten

Citroen, het zonnetje in onze maaltijden

Citroensap geeft pit aan rauwkost en salades. Het doet de smaak van vis en zeevruchten veel beter uitkomen. Aangelengd met water is citroensap een van de meest verfrissende drankjes die er bestaan en citroenmarmelade is dan weer een zoetzure lekkernij.

Geen enkele reden dus om ze u te ontzeggen
Gratis levering

gewoon thuisbezorgd!

Beveiligde betalingen

Bancontact / Visa / Mastercard

Verzorgde verzending

in een mooi pakket

Personaliseer uw boodschap

bij uw pakket