Plats
Abrikozen, gebakken ganzenlever en peperkoek
Wissel de traditionele toasts met foie gras eens af en ga voor een combinatie met abrikozen. Je zult het geweldig vinden!
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 4 plakken ganzenlever van 160 g
- 2 grote abrikozen
- 2 sneetjes peperkoek
Voor de saus
- 100 g abrikozenkonfituur Enjoy
- 4 dl citrusvruchtensap van Materne
- 2 zakjes bosvruchtenthee gemengd met zwarte peper, samen in de pepermolen
Bereiding
- Maak de saus: laat het citrusvruchtensap tot de helft inkoken met de abrikozenconfituur en de thee.
- Snijd de abrikozen in schijfjes en pocheer gedurende 30 sec in de kokende saus.
- Droog de peperkoek in de oven en maak er een crumble van.
- Bak de ganzenlever aan in een warme pan.
- Presentatie: schik de abrikozen rond de ganzenlever.
- Werk af met de saus en de crumble van peperkoek.
Hmmm
Recept samengesteld door Stefaan Daeninck voor Materne.
Enjoy!
Liked this? Share