Ingrediënten (voor 4 personen)
- 6 vierkanten bladerdeeg van 12 cm bij 12 cm
- 1 eierdooier
- 1 pot aardbeienconfituur van Materne
- 1 pot abrikozenconfituur Enjoy
- 8 aardbeien
- 2 abrikozen
- 2 dl citroensap van Materne
- 2 dl culinaire room

- Leg 4 vierkantjes bladerdeeg op een ovenplaat en snijd de rest in dunne reepjes. Leg de repen op de randen en bestrijk het midden met het mengsel van de twee soorten Materne-confituur. Bedek met de resterende repen bladerdeeg en bestrijk met eigeel gemengd met een beetje water. Bak in een voorverwarmde oven op 180 °C.
- Snijd het fruit in gelijke blokjes en serveer in een glas.
- Meng het citroensap en de room in de spuitfles en zet de spuitfles onder druk.
- Presentatie: presenteer de carré confiture op een bord met het glas erbij en werk af met de citroenespuma.
Hmmm
Recept door Stefaan Daeninck voor Materne.
Enjoy!