
Granola met yoghurt natuur en abrikozenconfituur
Als je verlegen zit om ideeën voor een gemakkelijk en gezond ontbijt ben je op de juiste plek! Deze week hebben we voor jou een eenvoudig recept voor granola met yoghurt natuur en wat van onze heerlijke abrikozenconfituur van Materne, dat je kunt klaarmaken voor je zondagse brunch!

- Difficulty simple
- Prep 15 min
- Serving 4 pers
- Time 45 min
Ingrediënten voor een kom granola:
Voor je droge mengeling heb je het volgende nodig:
- 250 g havervlokken
- 50 g geraspte kokosnoot
- 50 g amandelschilfers
- 50 g zonnebloempitten
- 50 g fijngehakte hazelnoten
- 1 lepel van onze heerlijke abrikozenconfituur van Materne (of meer voor de lekkerbekken 😉)
- yoghurt natuur
- 1 tl kaneel (optioneel)
Zet voor je vloeibare mengsel het volgende klaar:
- 100 ml esdoorn- of agavesiroop
- 100 ml arachideolie
- 1 tl vanille-extract
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 170 °C voor je het recept begint te bereiden.
-
Meng in een schotel alle droge ingrediënten.
-
Voeg de vloeibare ingrediënten toe en meng alles.
-
Leg zodra je daarmee klaar bent een vel bakpapier op je bakplaat en verdeel er de twee mengsels over.
-
Bak gedurende 25 minuten op 170 °C. Opgelet: Meng halverwege zodat je een gelijkmatig en mooi goudbruin baksel krijgt.
-
Haal je bakplaat uit de oven en laat het mengsel afkoelen.
-
Neem je ontbijtkom erbij. Doe er je yoghurt in, voeg je granola toe en je lepel traditionele abrikozenconfituur voor nog meer smaak. 😉
Miammmm
Recept gemaakt voor Materne door Meggan - Fouettmagic.
Enjoy !