Goûters
Koekjes met kokos en ananas
Humpday betekent funday, toch? Durf daarom eens voor iets exotischer te gaan en maak een heerlijk dessertje met onze ananasconfituur! Wat zou jij maken?
Ingrediënten voor 30 koekjes
-
160 gram Materne ananasconfituur
2 eetlepels Materne citroensap
1 ei
1 eetlepel water
75 gram kokosrasp
225 gram zachte roomboter
140 gram suiker
285 gram bloem
Snufje zout
Bereiding
- Voeg de ananasconfituur en het citroensap samen in een kommetje.
- Klop in een ander kommetje het ei met een eetlepel water los.
- Meng in een derde kom de boter, suiker en een snufje zout tot het een romig geheel is.
- Voeg dan beetje bij beetje de bloem erbij tot je een stevige bal deeg hebt.
- Maak van het deeg kleine balletjes. Rol deze balletjes eerst door het ei en daarna door de kokosrasp.
- Leg de balletjes op de bakplaat. Laat voldoende ruimte tussen de balletjes en druk in elk balletje een holletje met je duim. Schep een theelepel ananasconfituur in de holletjes.
- Zet de bakplaat 30 minuten in de koelkast en verwarm de oven voor op 180 graden.
- Bak de koekjes 15 minuten in de oven tot ze mooi bruin zijn geworden. Laat ze even afkoelen en smullen maar!
Miammmm
Recept gemaakt door Materne.
Enjoy !
Liked this? Share