Ingrediënten voor 30 koekjes
2 eetlepels citroensap van Materne
1 ei
1 eetlepel water
75 g kokosrasp
225 g zachte roomboter
140 g suiker
285 g bloem
Snufje zout
Bereiding
- Voeg de ananasconfituur en het citroensap samen in een kommetje.
- Klop in een ander kommetje het ei met een eetlepel water los.
- Meng in een derde kom de boter, suiker en een snufje zout tot het een romig geheel is.
- Voeg dan beetje bij beetje de bloem toe tot je een stevige bal deeg hebt.
- Maak van het deeg kleine balletjes. Rol deze balletjes eerst door het ei en daarna door de kokosrasp.
- Leg de balletjes op de bakplaat. Laat voldoende ruimte tussen de balletjes en druk in elk balletje een holletje met je duim. Schep een theelepel ananasconfituur in de holletjes.
- Zet de bakplaat 30 minuten in de koelkast en verwarm de oven voor op 180 °C.
- Bak de koekjes 15 minuten in de oven tot ze mooi bruin zijn geworden. Laat ze even afkoelen en smullen maar!
Hmmm
Recept samengesteld door Materne.
Enjoy!