Burger de porc effiloché à la confiture d'abricot Récolte et à l'estragon
  • Difficulty simple
  • Prep 30 min
  • Serving 4 pers

Burger met pulled pork en Oogst-confituur met abrikozen en dragon

Ingrediënten 

Voor 4 personen

  • 4 hamburgerbroodjes
  • 2 komkommers
  • 4 el labneh met kruiden of kruidenkaas
  • Zout / peper / olijfolie

Voor de pulled pork

  • 1 varkensschouder van 1 kg
  • 250 ml ketchup

  • 125 ml appelazijn

  • 125 ml abrikozenconfituur Oogst
  • 30 ml Dijonmosterd

  • 30 ml Worcestershiresaus

  • 2 el Espelettepeper
  • 2 tl uienpoeder

  • 1 tl tabasco

  • 2 tl knoflookpoeder
  • 1/2 busseltje dragon, fijngehakt
  • Water + bouillon
                    Bereiding
                    Pulled pork burger met abrikozen- en dragonjam van de oogst
                    1. Leg de varkensschouder in een braadpan.
                    2. Meng alle ingrediënten voor de pulled pork in een kom. Giet het mengsel over het varkensvlees, voeg 100 ml water met bouillon toe en plaats het vlees afgedekt in de oven gedurende 6 tot 7 uur op 160 °C. Draai het vlees elk uur om en zorg ervoor dat het vochtig blijft. Voeg indien nodig een beetje meer water en bouillon toe.
                    3. Gebruik ondertussen een dunschiller om de komkommers in tagliatelle te snijden. Kruid met peper en zout en besprenkel met olijfolie. Zet weg op een koele plek.
                    4. Haal het vlees uit de braadpan. Trek het uit elkaar met een vork en bestrijk het met de jus.
                    5. Snijd het hamburgerbroodje doormidden en grill elke kant. Besmeer met labneh of kruidenkaas, doe er wat pulled pork op en top af met de komkommerslierten. Leg de bovenkant van het broodje erop en serveer direct.
                    Pulled pork burger met abrikozen- en dragonjam van de oogst

                    Hmmm

                    Recept samengesteld voor Materne door Meggan - Fouettmagic.

                    Enjoy!