Récolte
Pulled pork burger met Oogst-confituur met abrikozen en dragon
Met dit draadjesvlees kom je helemaal in New Yorkse sferen. Proef deze burger met traag gegaard varkensvlees, ook wel ‘pulled pork burger’ genoemd, met confituur met abrikozen en dragon.
- Difficulty simple
- Prep 30 min
- Serving 4 pers
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 4 hamburgerbroodjes
- 2 komkommers
- 4 el labneh met kruiden of verse kaas met kruiden
- zout / peper / olijfolie
Voor het draadjesvlees
- 1 varkensschenkel van 1 kg
- 250 ml ketchup
- 125 ml appelazijn
- 125 ml abrikozenconfituur Oogst
- 30 ml mosterd van Dijon
- 30 ml worcestersaus
- 2 el espelettepeper
- 2 tl uienpoeder
- 1 tl tabasco
- 2 tl lookpoeder
- 1/2 busseltje fijngesnipperde dragon
- water + bouillon
Bereiding
-
Leg de varkensschenkel in een braadpan.
-
Meng in een kom alle ingrediënten voor het draadjesvlees. Giet de bereiding over het varkensvlees, voeg 100 ml water met bouillon toe en zet afgedekt gedurende 6 tot 7 uur in een oven van 160 °C. Denk eraan het vlees elk uur om te draaien en vochtig te houden. Voeg indien nodig een bodempje water met bouillon toe.
-
Maak ondertussen lange slierten van de komkommers met behulp van een dunschiller. Bestrooi met peper en zout en besprenkel met een scheutje olijfolie. Zet koel.
-
Haal het vlees uit de braadpan. Trek het vlees met een vork los tot draadjes en doop het in de saus uit de pan.
-
Snijd het hamburgerbroodje in tweeën en gril de beide kanten. Bestrijk met labneh of kaas met fijne kruiden, verdeel het draadjesvlees erover en garneer met de komkommerslierten. Doe het broodje toe en dien onmiddellijk op.
Miammmm
Recept gemaakt voor Materne door Meggan - Fouettmagic.
Enjoy !