Chicons caramélisés au jus d’orange Materne
  • Difficulty simple
  • Prep 15 min
  • Serving 4 pers
  • Time 45 min

Gekarameliseerd witloof met sinaasappelsap van Materne

Ingrediënten 

Voor 4 personen

  • 8 stronkjes witloof
  • 1 klontje boter
  • 4 à 6 el sinaasappelsap van Materne
  • 1 tl kippenbouillon + 6 el water
  • 1 à 2 el rietsuiker
  • tijm (optioneel)
  • Peper en zout

Voor de garnituur

  • 150 à 200 g feta
  • 1 handvol gepelde walnoten
                Bereiding

                Chicons caramélisés au jus d’orange Materne

                1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

                2. Snijd het witloof in de lengte doormidden en haal de bittere kern eruit.

                3. Leg een klontje boter in een ovenschotel. Leg het witloof met de vlakke kant naar boven in de schotel. Bestrooi met de grofgehakte noten.

                4. Giet het sinaasappelsap en de bouillon onderaan in de ovenschotel. Kruid met peper en zout en bestrooi met tijm.

                5. Leg een beetje boter op het witloof, bestrooi met rietsuiker en zet gedurende 25-35 minuten in de oven. Let erop dat je het witloof regelmatig overgiet met het sap tot de stronkjes mooi goudbruin zijn.

                  Chicons caramélisés au jus d’orange MaterneChicons caramélisés au jus d’orange Materne

                Hmmm

                Recept gecreëerd voor Materne door Meggan - Fouettmagic.

                Enjoy!