Plats
Récolte
Récolte
Varkenskotelet, saus met rabarberconfituur Oogst
Niets zo lekker als onze rabarberconfituur Oogst om varkenskoteletten tot hun recht te laten komen. Een lekkernij om snel te ontdekken voor je maaltijden met het gezin.
- Difficulty simple
- Prep 15 min
- Serving 4 pers
- Time 15 min
Ingrëdienten
Voor 4 personen
- 8 varkenskoteletten
- 50 tot 70 g gezouten hoeveboter
- 1 royale scheut olijfolie
- 1 takje rozemarijn
- 2 tot 3 takjes tijm
- peper en zout
Voor de saus
- 3 el rabarberconfituur
- 2 lente-uitjes
Voor bij de koteletten
- 2 el kappertjes
- 1 lente-uitje
- 750 g jonge spinaziescheuten
Bereiding
- Warm een pan op met de boter, een royale scheut olijfolie, de tijm en de rozemarijn.
- Bak er de varkenskoteletten in met wat peper en zout (3 minuten aan elke kant). Besprenkel ze halverwege met de boter/olijfolie uit de pan.
- Snijd de lente-uitjes fijn.
- Haal de koteletten uit de pan en bewaar het kookvocht. Zet het vlees opzij in een afgedekt bord.
- Doe de fijngesneden lente-uitjes, de rabarberconfituur Oogst en indien nodig twee eetlepels water in de pan en roer tot je een homogene saus krijgt.
- Dien de varkenskoteletten op in borden die je gevuld hebt met de rauwe spinazie en overgiet met de saus.
- Bestrooi met kappertjes en de rest van de lente-uitjes.
Miammmm
Recept gemaakt voor Materne door Meggan - Fouettmagic.
Enjoy !
Liked this? Share