Goûters
Ricotta donuts
Vandaag is het vrijdag! Wij vieren met heerlijke ricotta donuts met aardbeienconfituur. Vier jij mee?
Ingrediënten
- Materne Nostalgie Aardbeienconfituur
- 300 gram ricotta
- 150 gram bloem
- 2 eieren
- 1 theelepel bakpoeder
- 75 gram suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 klein snufje zout
- Citroenschil
- Slagroom
Bereiding
- Klop de eieren los en meng ze met de bloem, het bakpoeder, de suiker, vanillesuiker, zout en de citroenschil. Spatel als laatste de ricotta beetje bij beetje door het mengsel.
- Bestuif je handen met wat bloem en verdeel het deeg in 8 donuts. Maak met een klein rond vormpje een gat in het midden. Bak de donuts vervolgens 20 minuten in een voorverwarmde oven van 190°C.
- Bestrijk de bovenkant van de donut met een lepel confituur en werk af met slagroom.
Miammmm
Recept gemaakt door Materne.
Enjoy !
Liked this? Share