Entrées
Gegrilde maiskolven, gemarineerd met abrikozenconfituur
Ontdek ons heerlijke recept voor gegrilde maïskolven, gemarineerd in abrikozenconfituur. Een waar genot!
- Difficulty simple
- Prep 30 min
- Serving 4 pers
Ingrediënten voor 4 kolven
Voor de marinade
- 1 el gesmolten boter
- 1 el olijfolie
- 1 lente-uitje
- Peper en zout
- 1 à 2 el abrikozenconfituur van Materne
Voor de mais
- 4 maiskolven
Bereiding
- Haal de bladeren van de maiskolven en leg de kolven gedurende 8 min in een kom met kokend water.
- Bereid de marinade voor:
- Snijd de lente-ui fijn en meng met alle andere ingrediënten voor de marinade.
- Laat de maiskolven uitlekken en bestrijk ze met marinade.
- Steek de barbecue aan.
- Rooster ze zachtjes op de barbecue en draai ze af en toe tot ze mooi goudbruin zijn.
- Besprenkel ze regelmatig met de rest van de marinade.
Miammmm
Recept gemaakt voor Materne door Meggan - Fouettmagic.
Genieten !
Liked this? Share