Entrées
Quiche met zoete en hartige smaken met lightconfituur abrikoos/nectarine
Deze quiche is een lekkernij. Mét of zonder ham, jij kiest! Wij gaan voor mét 😉 Die combinatie van zoet en hartig is gewoonweg heerlijk!
- Difficulty simple
- Serving 4 pers
- Time 45 min
Ingrediënten voor 1 quiche
- 1 vel kruimeldeeg
- 5-6 bruine champignons
- 1 geitenkaasje
- 6 à 8 sneetjes serranoham
- Een paar tl abrikoos/nectarineconfituur ‘Fruitbeleg’
- Peper en zout
Voor het quichemengsel
- 2 eieren
- 1 takje rozemarijn
- 200 ml plantaardige room of room
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Leg het deeg in een ingevette en met bloem bestoven bakvorm. Bak het deeg 15 minuten voor.
- Maak ondertussen de champignons schoon en snijd ze in vieren.
- Klop de eieren los in een kom samen met de room. Kruid naar smaak en voeg vervolgens de fijngesneden rozemarijn toe.
- Leg de champignons onderaan in je quichevorm. Snijd de geitenkaas in ronde schijfjes en schik die eveneens onderaan in de schotel. Houd een paar stukjes apart voor de decoratie.
- Giet het room- en eiermengsel over het geheel. Verdeel de sneetjes ham en de rest van de geitenkaas erover.
- Bestrooi met een beetje fijngesnipperde rozemarijn.
- Breng een paar theelepels Fruitbeleg met abrikoos/nectarine aan op de quiche en zet 30 tot 35 minuten in de oven.
Miammmm
Recept gemaakt voor Materne door Meggan - Fouettmagic.
Enjoy !
Liked this? Share