Christmas
Aperitiefhapje met geitenkaas en uienkonfijt van Materne met of zonder spek
Ontdek deze makkelijk te bereiden en knapperige hapjes. Door romige geitenkaas te koppelen aan zachte uienkonfijt van Materne, weten deze bladerdeegjes groot en klein te bekoren voor je eindejaarsaperitief. Een verfijnd recept dat toch zo eenvoudig is dat je het zelfs met de kinderen kan bereiden!
- Difficulty simple
- Prep 15 min
- Serving 4 pers
Ingrëdienten
Voor een twintigtal hapjes
- 1 vel bladerdeeg
- 250 g verse geitenkaas
- 10 sneetjes gerookt spek
- 1 takje tijm
- 1 eigeel
- walnoten
- uienkonfijt van Materne
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Steek met een uitsteekvorm rondjes van 3 cm diameter uit het bladerdeeg.
-
Leg ze op een met bakpapier bedekte bakplaat.
-
Meng in een kom het eigeel met 2 à 3 druppels water en bestrijk met een borsteltje de buitenkant van de cirkels met dit mengsel.
-
Breng midden op elk rondje bladerdeeg een klontje geitenkaas aan.
-
Voeg een stukje noot toe en als je dat wenst een half sneetje opgerold spek.
-
Bestrooi met wat tijm en zet vervolgens in de oven tot het bladerdeeg mooi goudbruin gekleurd is.
-
Breng voor het opdienen een mespunt uienkonfijt van Materne aan op elk hapje.
Miammmm
Recept gemaakt voor Materne door Meggan - Fouettmagic.
Enjoy !